Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 08

Naujasis žemės ūkio ministras K.Starkevičius – apie tai, kas keisis, „sofos“ ūkininkus ir žemdirbių mokesčius

Šią savaitę paskirtas naujasis žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius interviu 15min tvirtino, kad Lietuvos institucijos ūkininkams prikūrė keisčiausių reikalavimų, nors Europos Sąjungos (ES) taisyklės to net nereikalauja. Tad pirmasis darbas, kurio jau ėmėsi naujas ministras – biurokratinės naštos sumažinimas. Tačiau problemų naujasis ministras mato ir daugiau – nuo „sofos“ ūkininkų iki ribojimo vienam asmeniui įsigyti daugiau nei 500 ha žemės landų. Tad, ką planuoja nuveikti naujasis ministras?

Naujasis žemės ūkio ministras K.Starkevičius į 15min studiją trečiadienį atėjo iš susitikimo su valstybės institucijų, atsakingų už žemės ūkį, darbuotojais – apie 100 dienų dirbsiantis ministras savo prioritetu vadina siekį, kad įvairiausių taisyklių ir biurokratinės naštos ūkininkams liktų mažiau.

Ministro taip pat klausėme, kaip pažaboti „sofos“ ūkininkus, kodėl ūkininkai turi daug lengvatų ir moka bene mažiausius mokesčius šalyje, ar neplanuojama griežtinti 500 ha ribojimo vienam asmeniui įsigyti žemę, kurį jau sugalvota, kaip apeiti bei ar negrįš prie kadaise iškeltos idėjos Žemės ūkio ministeriją iškelti į Kauną.

– Ministre, į šias pareigas, ateinate tiktai keliems mėnesiams, maždaug 100-tui dienų. Tarp prioritetų išskiriate glaudesnį ryšį su kaimo bendruomene. Pripažįstate, kad to ryšio pastaraisiais metais trūko?

– Tikrai trūko, nes, kaip matome, buvo ir išvažiavimas į gatves (ūkininkų protestas – 15min), ir man pačiam, kaip Ekonomikos komiteto pirmininkui, teko susitikimuose dalyvauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas