Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pamatykite: pirmą kartą Lietuvoje lenktyniaus savaeigis purkštuvas ir agrodronas

Liepos 10 dieną Šiaulių rajone įvyks išskirtinės lenktynės, kuriose susirungs du žemės ūkio technikos gigantai – savaeigis purkštuvas „Agrifac“ ir agrodronas „Agras T50“. Šis renginys – tai pažangių Lietuvos įmonių „Dotnuva Baltic“, „Nando“ ir „Nando droid“ bendradarbiavimo rezultatas, skirtas pristatyti ūkininkams modernią žemės ūkio techniką ir jos galimybes.
Nando Droid, Mykolas Treigys
Nando Droid, Mykolas Treigys / „Nando“ nuotr.
Temos: 1 Žemės ūkis

Lenktynėse bus siekiama išsiaiškinti, kuri iš šių technologijų yra greitesnė ir efektyvesnė purškiant laukus pasirinktu tirpalu. Abu dalyviai turės nupurkšti vienodo dydžio laukus, o nugalėtoju bus paskelbtas tas, kuris užduotį atliks greičiau ir tiksliau.

„Nando“ nuotr./Dronas
„Nando“ nuotr./Dronas

Ne tiek konkurentai, kiek sąjungininkai

Nors renginys pristatomas kaip lenktynės, tačiau realybėje šie du žemės ūkio technikos pavyzdžiai – agrodronas ir savaeigis purkštuvas – ne tiek konkuruoja, kiek papildo vienas kitą. Dėl išaugusios paklausos gamintojai skiria daug dėmesio šių mašinų tobulinimui, siekdami pasiūlyti ūkininkams optimalius sprendimus.

„Agrifac“ yra viena pažangiausių Europoje savaeigių purkštuvų, kurie pasižymi dideliu našumu ir tikslumu. Naujausios kartos modeliai leidžia ūkininkams sutaupyti dešimtis tūkstančių eurų per metus, nes turi unikalias purškimo sistemas, mažinančias vandens kiekį ir išlaikančias nustatyto dydžio lašelius, nepriklausomai nuo oro sąlygų.

„Agras T50“ yra vienas iš pirmaujančių agrodronų pasaulinėje rinkoje, galintis greitai, tiksliai ir efektyviai nupurkšti didelius plotus. Jis ypač naudingas po liūčių, kai į laukus įvažiuoti negalima, arba norint atlikti tikslias užduotis, pavyzdžiui, purkšti tik tam tikras lauko dalis.

Ūkininkui svarbu yra bendras sprendimas, kuri padėtų atlikti darbus be pertraukų, nepriklausomai nuo paros laiko ar oro sąlygų. Todėl žemės ūkio technikos žinovai rekomenduoja kartu su savaeigiu purkštuvu komplektuotis žemės ūkio droną, turintį daug naudingų funkcijų, įskaitant ir efektyvią laukų apžiūrą.

„Nando“ nuotr./Dangis Valaitis
„Nando“ nuotr./Dangis Valaitis

Lenktynės taps ir informaciniu renginiu

Šios lenktynės ne tik suteiks įdomų reginį žiūrovams, bet ir leis ūkininkams iš arčiau susipažinti su šiomis pažangiomis technologijomis ir įvertinti, kaip jos gali būti efektyviai derinamos siekiant optimalių rezultatų.

Renginio organizatoriai žada, kad tai bus ne tik lenktynės, bet ir šventė visai žemdirbių bendruomenei. Renginio metu bus galima apžiūrėti žemės ūkio techniką, pasikonsultuoti su specialistais ir pasisemti naujų idėjų.

Tiksli lenktynių vieta Šiaulių rajone bus paskelbta artimiausiu metu. Sekite įmonių „Dotnuva Baltic“, „Nando“ ir „Nando droid“ socialinių tinklų paskyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius