Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Parduotuvėse – pirmas trumpavaisių agurkų derlius: beveik 3 eurai už pusę kilogramo

Į Lietuvos parduotuvių lentynas atkeliauja pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai. Pranešime skelbiama, kad pusė kilogramo šių agurkų kainuos 2,99 eurų.
Trumpavaisiai agurkai
Trumpavaisiai agurkai / „Kietaviškio gausos“ nuotr.
Temos: 1 Agurkai

Lietuviškas daržoves auginančios didžiausios šalies šiltnamių bendrovės „Kietaviškių gausa“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila sako, kad tokiai ankstyvai pasiūlai užtikrinti kasmet prireikia uolaus darbo ir modernių technologijų.

Keliomis savaitėmis vėliau prekyboje pasirodę lietuviški agurkai – pigesni už pirmąjį lenkiškų agurkų derlių. Bendrovės „Kietaviškių gausa“ verslo plėtros vadovas K.Montvila atvirauja, kad nors pirmasis derlius ir nėra labai gausus, lietuviškų agurkų kainos kur kas mažesnės, nei lenkiško derliaus.

„Natūralu, jog pirmieji pavasario agurkai yra brangesni nei vėlyvą pavasarį ar vasarą auginami agurkai. Tačiau net ir įvertinus visas sąlygas, lietuviškų agurkų kaina nesieks lenkiškų agurkų, kuriuos galima buvo rasti šalies turguose“, – tvirtina K.Montvila.

„Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė tvirtina, kad pirmųjų šviežių agurkų kainos bus prieinamos pirkėjams – 0,5 kg fasuota trumpavaisių agurkų pakuotė kainuos 2,99 eur.

Tai jau antras iš eilės sezonas, kai parduotuvėse ankstyvą pavasarį galima lietuviškų trumpavaisių agurkų, o salotų bei ilgavaisių agurkų – ištisus metus.

„Modernizavę šiltnamius, įgijome galimybę lietuviškus agurkus bei salotas auginti ištisus metus. Trumpavaisių agurkų derlius, kaip žinia, prasideda ankstyvą pavasarį, tačiau tokiu metu juos užauginti nėra lengva, derlingumas nebūna didelis. Tam įtaką daro šalti orai ir saulės trūkumas. Tačiau šiųmetis užaugintas derlius yra kokybiškas: agurkai sodrios spalvos, taisyklingos formos ir duriančiais spygliukais. Tai trys požymiai, įrodantys, kad agurkai iš pirmo šviežio daržovių derliaus“, – sako K. Montvila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas