Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Parengtas Rusijos vyriausybės nutarimas dėl embargo produktų konfiksavimo ir naikinimo

Rusijos žemės ūkio ministerija parengė vyriausybės nutarimo projektą dėl nelegaliai į šalį patekusių maisto produktų ir žemės ūkio produkcijos konfiksavimo ir naikinimo.
Pienas
Pienas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Rusija

„Šiame vyriausybės nutarimo projekte numatyta, kaip turi naikinami sūriai, vaisiai ir daržovės, įvairūs riebalai ir kiti produktai, kurių įvežimas į Rusiją ribojamas ar draudžiamas“, – sakė žemės ūkio viceministras Jevgenijus Gromyka.

Anot jo, embargo produktai bus konfiskuojami ir naikinami vadovaujantis Rusijos muitinės, Veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“), Vartotojų teisių apsaugos tarnybos („Rospotrebnadzor“) sprendimais, nustačius kontrabandos faktą.

Viceministras pabrėžė, jog produktai, kurių įvežimas į Rusiją draudžiamas, bus nedelsiant naikinami, surašius jų konfiskavimo protokolą.

Kaip jau buvo skelbta, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pritarė žemės ūkio ministro Aleksandro Tkačiovo pateiktam ir premjero Dmitrijaus Medvedevo paremtam siūlymui naikinti į šalį įvežamus maisto produktus ir žemės ūkio produkciją, kuriai taikomas embargas ar kiti importo apribojimai.

„Šios problemos esmė ta, kad trečiosioms šalims adresuota produkcija jų taip ir nepasiekia – šios kontrabandinės prekės realizuojamos Rusijoje. (...). Manau, kad šiuo atveju reikia imtis griežtų priemonių“, – V.Putino pasitarime su ministrų kabineto nariais penktadienį kalbėjo D.Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas