Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirkėjų stoka kalakutų augintojams neleidžia siekti „Label rouge“ kokybės ženklo

Išskirtinės kokybės produkcijos prancūzišku ženklu „Label rouge“ savo kalakutieną ketinę ženklinti Kretingos rajone Baltuonių kalakutų ūkio savininkai apsigalvojo: pasvėrė galimas investicijas, mėsos kainą, patikrino pirkėjų skonį ir planus atideda, informuoja „Verslo žinios“.
Kalakutas
Kalakutas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau ūkis, kuriame per metus užauginama iki 30 tūkst. kalakutų, ateityje ketina produkciją eksportuoti.

Žemės ūkio ministerija nerenka duomenų, kokia produkcija Lietuvoje ženklinama „Label rouge“ ženklu, tačiau, pasak ministerijos Kokybės politikos skyriaus vedėjo pavaduotojos Aurikos Banienės, analogiško lietuviško išskirtinės kokybės ženklo „Kokybė“ ženklinimo tarp paukštienos produktų nepastebima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?