Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmaujanti kupranugarių tiekėja žvalgosi į naujas rinkas

Pasaulyje pagal kupranugarių auginimo apimtis pirmaujantis Somalis, siekdamas padidinti savo pajamas, atranda naujas eksporto kryptis ir stengiasi skatinti gyvų kupranugarių ir jų produkcijos eksportą. Šalies akys krypsta į Artimuosius Rytus ir Aziją.
Per dykumą vedami kupranugariai
Per dykumą vedami kupranugariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Siekdama skatinti kupranugarių bei galvijų ir ožkų eksportą, Rytų Afrikos valstybės valdžia jau padidino savo uostų pajėgumus. Šalis jau pradėjo galvijų eksportą į Egiptą. Artimiausiu metu galvijų partijos sulauks ir Malaizija.

Kaip agentūrai „Bloomberg“ sakė Somalio gyvulininkystės ministras Mohamedas Omaras, nuo šių metų pradžios Somalis jau pardavė 5,5 mln. gyvūnų.

Ministro teigimu, Somalyje tebenaudojami tradiciniai gyvulininkystės metodai leidžia gerokai pagerinti kupranugarių pieno ir mėsos skonį.

Praėjusiais metais Somalio pajamos iš galvijų eksporto sudarė 384 mln. JAV dolerių ir buvo didžiausios per 20 metų bei sudarė 40 proc. šalies bendrojo vidaus produkto. 10,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje gyvulininkystė yra pagrindinis daugiau nei pusės gyventojų pajamų šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas