Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po šiltos žiemos – ankstyva prekyba sodinukais

Šilta žiema paankstino prekybą želdiniais, tačiau verslininkai sako, kad kasmet didėjanti konkurencija mažina pelną. Pirkėjai piktinasi, kad įvedus eurą augalų kainos gerokai išaugo ir dabar esą tokios, kaip buvo litais.
Sodinukai
Sodinukai / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Prekyba

Prekyba želdiniais įprastai suaktyvėja vėlyvą pavasarį, tačiau šiemet dėl šiltos žiemos prekyba jau prasidėjo kovą. Kai kur – net vasarį. Pirmiausiai pirkti vaismedžiai, vaiskrūmiai, vėliau – ir dekoratyviniai augalai.

„Kiekvienais metais yra tendencija būtent vienos rūšies augalams. Jeigu pernai labai pirko hortenzijas, tai šiemet labai perka magnolijas. O dar anksčiau pirko rododendrus“, – pasakoja bendrovės „Želdiniai tik Jums“ direktorė Vilma Ilginienė.

Daugiausia prekiaujama augalais iš Lenkijos, Vokietijos, Olandijos. Lietuviški sudaro dešimtadalį visų esančių prekyboje. Verslininkai sako – įvedus eurą, kai kurie želdiniai pabrango 5, kiti – 10 proc.

„Mūsų augintojai pakėlė kainas –kalbame būtent apie Lietuvos augintojų augalus. Iš užsienio mes įvežame tomis pačiomis kainomis“, – aiškina sodo centro „Frezija“ direktorė Živilė Kirstukienė.

Kai kurių verslininkų teigimu, dėl ankstyvos šiemetinės prekybos per du mėnesius želdinių parduota 15–20 proc. daugiau nei pernai pavasarį. Tačiau pripažįsta – pelną mažina kasmet dėl atsirandančių naujų žaidėjų rinkoje auganti konkurencija. Kad didėtų apyvarta, rengiamos akcijos ir išpardavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas