Japonai jau ne vienerius metus kai kurias karves maitina alumi ir jas masažuoja tam, kad gautų aukščiausios kokybės kepsnių mėsos. Dabar tokiu keliu eina ir prancūzai. Tik tam jie pasirinko obuolių sidrą.
François Xaviero Craquelino šeimos karvės gyvena karališkai. Jos klausosi ramios klasikinės muzikos, yra masažuojamos ir geria natūralų obuolių sidrą. Kiekvienai karvei tenka apie 150 litrų sidro. Sidrą ji gerti pradeda likus maždaug 4 mėnesiams iki skerdimo.
Kiekvienai karvei tenka apie 150 litrų sidro. Sidrą ji gerti pradeda likus maždaug 4 mėnesiams iki skerdimo.
Gyvulių girdymas alkoholiu Prancūzijoje nėra naujiena.
Ūkininkai Prancūzijoje ir Ispanijoje jau yra žinomi dėl to, kad duoda karvėms vyno. Bet jų girdymas sidru – naujas sumanymas. Sidras padaro jautieną skanesne.
F.X.Craquelinas neplanuoja vienu metu sidro duoti daugiau nei 15 karvių, nors savo ūkyje jis turi daugiau nei 100. Šių karvių mėsą jis ketina pavadinti sidro jautiena.
Pirmieji sidro jautienos kepsniai prekyboje galėtų pasirodyti jau kovą, tačiau dėl mažos pasiūlos ir dings iš prekybos greitai – gegužę.
Kai kurie Eliziejaus laukų restoranai jau laukia sidro kepsnių.