Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 10 07 /16:22

Premjerui Algirdui Butkevičiui nesureikšminant žinių iš Rusijos, NSGK vadovas Artūras Paulauskas ragina šaukti Valstybės gynimo tarybą

Valdantieji skirtingai reaguoja į žinias iš Rusijos dėl lietuviškų pieno produktų importo ribojimo – premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius ir Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas nesureikšmino tarnybų pareiškimų, tuo metu Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas paragino spręsti situaciją aukščiausiu lygiu – šaukiant Valstybės gynimo tarybą (VGT).
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Niekam neuždrausta rašyti, mums svarbiausia visa tai ramiai skaityti ir toliau dirbti ir eksportuoti tiek pieno produktus, tiek mėsą, tiek gyvus gyvulius“, – pirmadienį žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdyje dalyvavęs Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas taip pat pareiškė, jog nebūtina paisyti Rusijos tarnybų pareiškimų.

„Reikia kalbėtis ir jokių karų negali būti, todėl kad tikrai nematau jokių priežasčių ir problemų bendraujant normaliai su Rusija ar su bet kokia kita šalimi. Rusija nėra kaip Kinija prisirišusi prie religinių platformų, pavyzdžiui, su Kinija buvo jau pakankamai gerai sutarta dėl lietuviškos maisto pramonės produkcijos, jau buvo išsiųsti sertifikatai ir turėjo būti duoti atsakymai, bet po konservatorių, prezidentės tam tikrų susitikimų, aš abejoju, ar artimiausius porą metų mes iš ten gausim kokį atsakymą. Yra padaryta žala. Į Rusiją važiuoja mašinos ir važiuos, tai ko čia kreipti dėmesį. Vežkit ir vežkit, bus suvalgyta, tuo labiau kad Rusijos rinkoje mūsų produkcija užima mažiau nei 1 proc.“, – pirmadienį svarstė V.Uspaskichas.

Valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdyje dalyvavęs Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas taip pat pareiškė, jog nebūtina paisyti Rusijos tarnybų pareiškimų.

Tuo metu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Darbo partijos pirmininko pavaduotojas A.Paulauskas pareiškė, kad būtina imtis konkrečių veiksmų siekiant apsaugoti Lietuvos verslininkų interesus Rusijai toliau griežtinant lietuviškų produktų įvežimo kontrolę.

„Kuo ilgiau Lietuva dels kelti šį klausimą Pasaulinėje prekybos organizacijoje, Europos Komisijoje, tuo labiau nukentės mūsų verslininkai. Politiniai konfliktai ir užsienio politikos klaidos gali skaudžiai atsiliepti šalies ūkiui“, – pranešime spaudai teigė A.Paulauskas.

Anot A.Paulausko, „tokie Rusijos veiksmai parodo priešišką poziciją ir kelia grėsmę stabiliam Lietuvos ekonominiam ir socialiniam gyvenimui“.

„Blokuodama lietuviškų maisto produktų įvežimą, Rusija siekia daryti įtaką Lietuvos ekonominiam stabilumui. To priežastys gali būti tiek aktyvus Lietuvos dalyvavimas sprendžiant Rytų partnerystės klausimus bei būsimas viršūnių susitikimas Lietuvoje, tiek pirmininkavimas ES Tarybai, tiek tvirta Lietuvos pozicija derybose su „Gazprom“. Manau, kad atėjo pats laikas įvertinti tokius Rusijos veiksmus ir imtis priemonių spręsti susidariusią situaciją, gal net sukviesti šalies Valstybės gynimo tarybą“, – sakė A.Paulauskas.

Pasak NSGK pirmininko, informacijos trūkumas apie Rusijos tarnybų sankcijas Lietuvai kelia nerimą, nes niekas iki šiol tiksliai nežino kokius nurodymus gavo muitinės ir kokios sankcijų priežastys.

Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnyba „Rospotrebnadzor“ pirmadienį pranešė stabdanti lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją.

Nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ tvirtina, kad toliau tęsiasi beveik mėnesį trunkanti sugriežtinta Lietuvos vežėjų patikra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas