Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rosselchoznadzor“: apribojimai trims Klaipėdos krovos bendrovėms taikomi dėl netinkamų dokumentų

Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) sustabdė Klaipėdos uoste veikiančių šaldytuvų terminalų „Klaipėdos Smeltė“, „VPA Logistics“ ir „Girteka“ galimybę reeksportuoti maisto produktus į Rusiją dėlto, kad buvo netinkamai pildomi krovinių dokumentai – esą pagal juos negalima nustatyti, iš kurios šalies gabenami produktai, „Verslo žinioms“ pareiškė „Rosselchoznadzor“ atstovai.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas

„Priežastis, dėl kurios sustabdyta prekyba, banali. Tiesiog iš šių terminalų vežamos produkcijos lydintys dokumentai buvo tokie, kad iš jų negalėjome nustatyti kilmės šalies. Bijome, kad taip gali būti atvežti įvairių ligų užkratai ar į rinką patekti nesaugūs gaminiai. Lietuva ne vienintelė šalis, kurios įmonių darbą tikriname“, – dienraščiui aiškino „Rosselchoznadzor“ vadovo padėjėjas Aleksejus Aleksejenka.

Mėsą eksportuojančios bendrovės „Limstar Group“ generalinis direktorius. Justas Venckus sako, kad uždraustas reeksportas per Klaipėdos uostą smogtų tiems, kurie vištieną ir jautieną veža į muitų sąjungos šalis, Kazachstaną ir Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas