Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rosselchoznadzor“ vadovas: Rusija nori tik specialiai jai pagamintos kiaulienos

Rusijos veterinarijos tarnybos „Rosselchoznadzor“ vadovas neatmeta galimybės, kad po Lietuvos ir Lenkijos įmonių patikros šių šalių mėsos perdirbėjams gali vėl atsiverti Rusijos rinka. Tačiau Sergejus Dankvertas teigia, kad įmonės turi dirbti tik Rusijos rinkai.
Kiaulės
Kiaulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bet tai turi būti įmonės, kurios tikslingai dirba Rusijai, o ne taip, kaip buvo paskutiniu metu – nėra kur dėti produktų, tai vežkime į Rusiją. Technologijos šiose įmonėse turi užtikrinti produktų saugumą afrikinio kiaulių maro sąlygomis“, – teigė „Rosselchoznadzor“ vadovas.

Rusijos ekspertai į Lietuvą atvyks birželio 16-20, į Lenkiją – birželio 23-27 dienomis. Lietuvoje numatoma patikrinti keturias įmones – tris gatavų mėsos produktų gamintojus ir vieną skerdyklą.

„Mūsų  specialistai patikrins, kaip Lietuvos ir Lenkijos įmonės laikosi Rusijos veterinarijos reikalavimų, kaip laikosi technologinių procesų, kuriais užtikrinamas produktų saugumas. Pagal patikrinimų rezultatus priimsime atitinkamus sprendimus“, – pareiškė S. Dankvertas.

Lietuvoje ir Lenkijoje aptikus afrikinio kiaulių maro virusą, Rusija balandžio 7 dieną uždraudė gatavų mėsos produktų importą iš šių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas