Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija maisto embargą planuoja taikyti dar 1-2 metus

Rusijos žemės ūkio ministras Aleksandras Tkačiovas pareiškė, jog embargas vakarietiškai žemės ūkio produkcijai ir maisto produktams galios dar 1-2 metus.
Rusijos maisto prekių parduotuvėse kainos kandžiojasi
Rusijos maisto prekių parduotuvėse kainos kandžiojasi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Embargas

„Maisto importo ribojimas buvo vienas svarbiausių veiksnių skatinant žemės ūkio produkcijos gamybos augimą mūsų šalyje. Tačiau embargas amžinas nebus – dar metus ar dvejus“, – kalbėdamas šalies žemės ūkio gamintojų konferencijoje trečiadienį pabrėžė ministras.

„Tačiau embargo atšaukimas, nesvarbu kada tai įvyktų, nereiškia, kad mūsų rinka užsienio gamintojams atsivers vienu metu ir skubiai. Elgsimės atsargiai, sistemingai, pasirinktinai, kad savo rinkai nepakenktumėme, kad išliktų mūsų gamintojų suinteresuotumas didinti produkcijos apimtis“, – pridūrė A.Tkačiovas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, praėjusių metų pabaigoje vykusiame jo susitikime su patriotinės organizacijos „Visos Rusijos liaudies frontas“ aktyvistais, pareiškė, jog embargas vakarietiškiems maisto produktams bus tęsiamas kuo ilgiau, nes jis yra naudingas Rusijos maisto pramonei.

Prekybinį embargą Rusija paskelbė 2014 metų rugpjūtį, reaguodama Vakarų demokratijų sankcijas, įvestas po Krymo aneksijos ir dėl paramos separatistams Ukrainos rytuose.

Pirmaisiais Rusijos sankcijų galiojimo metais jos buvo taikomos kai kuriems maisto produktams iš JAV, ES, Australijos, Norvegijos ir Kanados. Po metų šį valstybių sąrašą papildė prie antirusiškų sankcijų prisijungusia Albanija, Juodkalnija, Islandija, Lichtenšteinas, o nuo 2016-ųjų – Ukraina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas