Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Saulės nutvieksti, lietaus išprausti: laukuose netrukus užvirs javapjūtė

Artėjant liepos viduriui, ūkininkai ruošiasi vienam svarbiausių metų įvykių – javapjūtei. Šių metų sezonas žada būti išskirtinis dėl kelių priežasčių, įskaitant permainingas oro sąlygas ir augančią biotechnologijų svarbą žemės ūkyje.
Javai
Javai
Temos: 2 Žemės ūkis Javai

Permainingi orai kelia iššūkių

Šių metų pavasaris ir vasaros pradžia buvo kupini netikėtumų – nuo vėlyvų šalnų iki karščio bangų ir liūčių. Šie ekstremalūs orai kelia rimtų iššūkių ūkininkams, nes galėjo paveikti javų augimą, vystymąsi ir galiausiai gali turėti įtakos derliui ir pačios javapjūtės eigai.

Biotechnologijos – pagalbos ranka ūkininkams

Siekdami įveikti šiuos iššūkius, vis daugiau Lietuvos ūkių atsigręžia į biotechnologijų siūlomus sprendimus. Viena iš pažangiausių įmonių, siūlančių inovatyvius produktus žemės ūkiui, yra „Nando“. Ši biotechnologijų bendrovė kuria ir gamina įvairius produktus, skirtus pagerinti augalų augimą, atsparumą nepalankioms sąlygoms ir derlingumą.

„Nando“ produktai – nuo sėklos iki derliaus

„Nando“ siūlo platų produktų spektrą, kuris apima visą javų auginimo ciklą. Jų biostimuliatoriai, paremti bakterijomis ir grybais, padeda augalams efektyviau įsisavinti maistines medžiagas ir geriau atlaikyti nepalankias oro sąlygas. Įmonės siūlomi mikrobiologiniai sprendimai sėklų apdorojimui apsaugo jaunus augalus nuo ligų ir kenkėjų, o adjuvantai užtikrina efektyvesnį augalų apsaugos produktų ir trąšų veikimą.

Javai
Javai

Tvaresnė žemdirbystė – mažiau chemijos, daugiau naudos

Vienas iš svarbiausių „Nando“ produktų privalumų yra jų indėlis į tvaresnę žemdirbystę. Naudodami šiuos produktus, ūkininkai gali sumažinti cheminių medžiagų naudojimą, taip minimalizuodami neigiamą poveikį aplinkai ir gerindami produkcijos kokybę.

Javapjūtės lūkesčiai ir viltys

Nepaisant permainingų orų iššūkių, Lietuvos ūkininkai lieka optimistiški ir tikisi sėkmingo javapjūtės sezono. Nors pavasario šalnos ir vasaros liūtys sukėlė nerimą dėl galimo derliaus sumažėjimo, kiek nusistovinčios oro sąlygos ir inovatyvūs sprendimai teikia vilties, kad javai spėjo atsigauti ir subrandinti visavertį derlių.

Be to, šiuolaikinės žemės ūkio technologijos, tokios kaip pažangios trąšos, mikrobiologiniai produktai, tikslioji žemdirbystė ir naujos kartos augalų apsaugos priemonės, suteikia ūkininkams daugiau galimybių valdyti rizikas ir užtikrinti derliaus kokybę. Šios inovacijos padeda ne tik padidinti derlingumą, bet ir sumažinti neigiamą poveikį aplinkai, skatinant tvaresnes ir atsparesnes žemdirbystės praktikas.

Žvilgsnis į ateitį

Biotechnologijos žemės ūkyje yra ne tik šiandienos sprendimas, bet ir ateities perspektyva. Nuolat tobulėjant mokslui ir technologijoms, galime tikėtis dar daugiau inovatyvių produktų, kurie padės ūkininkams efektyviau ir tvariau auginti javus bei kitas kultūras. Tai ne tik užtikrins Lietuvos žemės ūkio sektoriaus konkurencingumą, bet ir prisidės prie sveikesnės aplinkos ir kokybiškesnio maisto gamybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius