Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sausi orai pakenkė žemės ūkiui visoje Latvijoje, sako ūkininkų asociacija

Dabartinis sausų orų laikotarpis pakenkė žemės ūkiui visoje Latvijoje, pareiškė šalies ūkininkų asociacijos „Zemnieku Saeima“ pirmininkas.
Asociatyvinė iliustracija
Asociatyvinė iliustracija / „Pixebay“ nuotr.

„Padėtis Latvijoje yra kritiška“, – pareiškė Jūris Lazdinis Latvijos televizijai ir palygino dabartines sąlygas su pernykšte padėtimi, kai nesibaigiantys lietūs naikino pasėlius.

Pasak asociacijos pirmininko, padėtis yra labai sunki ne tik grūdų, bet ir kituose žemės ūkio sektoriuose. „Padėtis yra sunki visuose žemės ūkio sektoriuose“, – pareiškė jis.

Keletas Vakarų Latvijos savivaldybių Latvijos vyriausybės paprašė dėl jau beveik du mėnesius besitęsiančios sausros paskelbti nepaprastąją padėtį. Sausra ir karštis pakenkė visiems pasėliams, o saulė išdegino ganyklas, tad ūkininkai gyvulius šeria pernykščiu šienu ir rimtai nuogąstauja dėl pašaro stokos ateinančią žiemą.

Dėl prasto derliaus ūkininkams kyla ir kitų grėsmių. Kai derlius yra mažesnis už tam tikrą lygį, ūkiai gali netekti teisės į nulinį kuro akcizo mokestį ir galbūt išmokų už pasėlių plotą bei Europos Sąjungos (ES) finansavimo savo projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas