Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Seime baigiami svarstymai dėl sodininkų bendrijų susirinkimų tvarkos

Seime skinasi kelią pataisos, kuriomis siekiama nuo 2024 metų sausio supaprastinti sodininkų bendrijų susirinkimų šaukimo tvarką – siūloma pakoreguoti vietų, kur būtų galima skelbti apie susirinkimą, sąrašą.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Sodų bendrija

Seimas antradienį po svarstymo už balsavus 99 parlamentarams pritarė tokiems Sodininkų bendrijų įstatymo pakeitimams. Iki jų priėmimo Seime liko vienintelis balsavimas.

Pataisos numato, kad sodininkams turėtų būti išsiųsti pranešimai apie šaukiamą susirinkimą jų pateiktais elektroninio pašto adresais, o taip pat įkeliant informaciją į sodininkų bendrijos elektroninę informacinę sistemą, jeigu tokia naudojamasi, pavyzdžiui, socialinius tinklus.

Taip pat bendrijos narių susirinkimo šaukimo iniciatoriai kaip ir dabar skelbimą patalpintų skelbimų lentoje arba kitose gerai matomose vietose mėgėjų sodo teritorijoje.

Pakeitimų iniciatoriaus Ekonomikos komiteto pirmininkas konservatoriaus Kazio Starkevičiaus teigimu, Seimui priėmus pataisas, žmonėms būtų patogiau gauti informaciją, todėl daugiau sodininkų susirinks – dabar reikia, kad kiekvienas bendrijos narys būtų informuotas asmeniškai, bet vadovai nežino žmonių kontaktų: gyvenamosios vietos, telefono numerio, elektroninio pašto.

Dabar apie susirinkimą bendrijos nariams pranešama keliais būdais: raštu arba pasirašytinai, elektroninių ryšių priemonėmis, taip pat skelbimų lentose arba bendrijų interneto svetainėse.

Sodininkų bendrijų asociacijos pirmininkas Juozas Ravinis BNS yra sakęs, kad dabar į susirinkimus paprastai ateina apie 20 proc. narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius