Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šimtai spurgų – šimtui skautų

Lietuvos skautai pasiryžo iškepti varškėčius ir spurgas lauko sąlygomis. Tai nelengva užduotis, tačiau savo krašto gyventojus, ypač mažuosius, galima auginti ir saldžiai.
Skautai verda spurgas
Skautai verda spurgas
Org. nuotr./Skautų stovykla
Org. nuotr./Skautų stovykla

Lietuvos skautijos jūrų skautų stovykla "Gero vėjo 2015" trumpam tapo tikru smaližių rojumi. Gavę paramos iš Žagarės pieninės“ stovyklos vadovai kepė vaikams varškėčius ir spurgas. Po pirmos porcijos visi norėjo pakartoti, tad driekėsi nemaža eilė. Be Žagarės pieninės vaikai tikrai nebūtų skanavę tokių nuostabių pusryčių!  Stovykloje dalyvavo 100 skautų, daugiausia tai buvo vaikai nuo 6 iki 18 metų.

Lietuvos skautai prisijungė prie Žemės ūkio ministerijos projekto – „AuGink savo kraštą“. Tai pilietinė iniciatyva, kurios tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į vietinę produkciją.

Lietuvos skautai prisijungė prie Žemės ūkio ministerijos projekto – „AuGink savo kraštą“. Tai pilietinė iniciatyva, kurios tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į vietinę produkciją ir skatinti sveiką mitybą. Kartu su skautais ir kitais parneriais ministerija ketina toliau populiarinti projektą.

Prie „AuGink savo kraštą“ iniciatyvos prisijungė  ne tik Lietuvos skautai, bet ir Aleksandro Stulginskio universitetas, Lietuvos kaimo turizmo asociacija, Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacija.

Tikslas yra parodyti jaunimui, kaip svarbu palaikyti šalį, negalvoti kategorijomis „apsimoka“ ar „neapsimoka“, bet dirbti ir kurti gerovę visiems.

„Žemės ūkio ministerijos ir skautijos bendradarbiavimas yra naudingas abiem pusėms. Mūsų tikslas yra parodyti jaunimui, kaip svarbu palaikyti šalį, negalvoti kategorijomis „apsimoka“ ar „neapsimoka“, bet dirbti ir kurti gerovę visiems, nes Lietuva – visų Tėvynė“, – kalbėjo Lietuvos skautijos Tarybos pirmininkas Tomas Broga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas