Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiųmetė vasara nepalanki obuolių augintojams

Lietuvos soduose jau pamažu pradedami skinti vasariniai obuoliai. Derlius šiemet, pasak sodininkų, nebus rekordinis.
Paulius Speičys pasakojo, kad nors šįmet auginant obuolius teko susidurti net su keliais iššūkiais, bet obuolių priskins – tik kur kas mažiau
Paulius Speičys pasakojo, kad nors šįmet auginant obuolius teko susidurti net su keliais iššūkiais, bet obuolių priskins – tik kur kas mažiau / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Obuoliai yra vieni mėgstamiausių lietuviškų vaisių. Nors parduotuvėse galima rasti obuolių iš įvairiausių šalių, pastebima, kad pirmenybė teikiama užaugintiems Lietuvoje. Vietinius vaisius pirkėjai vertina kaip šviežumo ir kokybės ženklą.

Nors augintojai šiemet prognozuoja mažesnį derlių, bet lietuviškų obuolių sezonas prasidėjo laiku.

Panevėžio rajono sodininkystės ūkio savininkas Paulius Speičys pasakojo, kad nors šįmet auginant obuolius teko susidurti net su keliais iššūkiais, bet obuolių priskins – tik kur kas mažiau.

„Derlius nėra geras, ir kol kas negaliu pasakyti, kiek obuolių priskinsiu. Kol obuoliai ant medžio, negali skaičiuoti derliaus dydžio. Be to, juk ir brokuotų obuolių bus. Kai žiūri į medžius, obuolių ant jų mažiau nei buvo pernai. Šiaip vasara buvo nepalanki obuolių augintojams. Per žydėjimą buvo vėsu ir šlapia, o vasarą – karšta ir sausa. Todėl, manau, kad iš didžiosios dalies obuolių spausime sultis. Vasariniams obuoliams pakenkė karščiai ir jie nevisai sunokę byra žemėn. Derančių obelų auginame bent 20 ha plotuose. Jeigu lietaus pakaks, tai rudeniniai ir žieminiai obuoliai dar turėtų paaugti – pasiekti reikiamą dydį. Todėl viliuosi, kad vėlyvųjų obuolių turėsime“, – naujienų portalui JP sakė ūkininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas