Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

STT: dėl didelių projektų žemės turi būti sutarta iki sutarties pasirašymo

Dideliam projektui įgyvendinti reikalingos žemės problema turėtų būti sprendžiama iki projekto įgyvendinimo sutarties pasirašymo, teigia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), įvertinusi Investicijų ir Žemės įstatymų pakeitimus.
Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministerija
Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministerija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

STT nustatė, kad dalis Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlomų įstatymų nuostatų nepakankamai reglamentuoja šias procedūras, jos gali būti aiškinamos ir taikomos dviprasmiškai, pranešė STT.

Dabar valstybė pirmiausia prisiima įsipareigojimus dėl projekto įgyvendinimo, pasirašo sutartį su investuotoju ir ir tik po to sprendžiami klausimai dėl projektui būtinos žemės suteikimo.

„Tarnyba mano, kad teisės akto projekte neatskleidžiamas stambių projektų naudingumo valstybei ir visuomenei aspektas. Nuostatos taip pat gali sudaryti prielaidas neskaidriems sprendimams dėl privačios žemės paėmimo visuomenės poreikiams“, – teigia STT.

Anot jos, jei žemės problemos negalima išspręsti iki sutarties pasirašymo, turėtų būti aptariami jos parinkimo ir papildomų įsipareigojimų klausimai.

Įstatymais taip pat siūloma apibrėžti, kad didelis projektas yra apdirbamosios gamybos arba duomenų apdorojimo, interneto serverių paslaugų ir susijusios veiklos investicijų projektas.

Pagal sutartį investuotojas įsipareigotų per penkerius metus įsteigti ne mažiau kaip 200 naujų darbo vietų, o jo investicijos siektų ne mažiau kaip 30 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas