Pernai už trijų ir penkių litrų sulčių maišelius buvo prašoma 2–3 eurų, priklausomai nuo pakuotės. Šiemet jų kaina kils 15-25 centais.
„Nebus to drastiško brangimo – 10-15 proc. Nors dar žiūrėsime, po kiek pirksime maišelius. Anksčiau iš Kinijos vežė juos, o dabar nežinom – veš ar neveš“, – BNS teigė netoli Vilniaus apie 15 metų veikiančios spaudyklos savininkas Valerijus Kublickas.
Su broliu tris spaudyklas Molėtuose, Anykščiuose ir Kupiškyje valdantis Justas Petraitis tikino, kad populiariausia trijų litrų pakuotė brangs apie 20 centų, bet 3 eurų dar nepasieks.
Trakuose įsikūrusios spaudyklos savininkė Sigita Michailovskienė pabrėžė, kad kainas 10-15 proc. tikrai kels, nes nuo atidarymo 2019 metais jos nebuvo didintos. Pasak jos, nors klientai jau spaudžia atsidaryti, anksčiau pradėti veiklą neapsimoka, nes obuolių atvežama mažai: „Dėl kelių klientų aparatūros net neverta kurti, nes jos išplovimas užtrunka tris valandas“.