Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ūkininkai kenčia nuo sausros, bet nesidraudžia

Lietuvą alinanti sausra jaukia ūkininkų darbą, bet nors žemdirbiams siūloma apsidrausti nuo sausros, to per trejus metus nepadarė nė vienas ūkininkas, rašo „Verslo žinios“.
Asociatyvinė iliustracija
Ūkis / „Pixebay“ nuotr.

Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas teigia, kad ūkininkai draustųsi, jeigu tam būtų sudarytos geresnės sąlygos, bet dabartinė sistema tiesiog neveikia.

„Draudikai ir valstybė sako, kad reikia draustis, bet nepasako visos tiesos (...) Norint, kad į žalos atlyginimą įsijungtų valstybė, stichinė sausra turi būti paskelbta visos šalies mastu. Jeigu ji fiksuojama pavienėse savivaldybėse, tuomet iš valstybės fondo ūkininkai nieko negauna – 30 proc. finansuoja draudikai, bet to gali neužtekti net draudimo įmokoms padengti“, – VŽ cituoja J.Talmantą.

BNS primena, kad Žemės ūkio ministerija pranešė ketinanti padėti nuo sausros kenčiantiems ir Europos Sąjungos (ES) paramą gaunantiems ūkininkams. Pirmadienį nuspręsta netaikyti sankcijų ūkininkams, nepasiekiantiems privalomų ES paramos rodiklių.

Stichinė sausra praėjusią savaitę paskelbta jau 5-iose – Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Trakų rajono ir Kalvarijos – savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas