Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Ūkininkai: prieš Kalėdas nuperkama vis daugiau žąsų ir kalakutų

Naminius paukščius auginantiems ūkininkams prasidėjo darbymetis – prieš šventes daugiausia nuperkama ančių, žąsų, kalakutų. Kai kurie paukščiai įmonių užsakyti dar vasarą, kitus, manoma, išpirks savaitę prieš Kalėdas.
Tyli ir rami Buivydžių kasdienybė
Žąsys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Priklausomai nuo šeimos dydžio, kaip kas mėgsta – vieni nori 3 kilogramų, kiti sako „mums duok 6 kilogramus – kuo riebesnė, tuo geriau“. Jei susirenka 10–12 žmonių, tai užtenka ir 6 kilogramų. Jeigu dar įdarą įdedame, tai dažniausiai netgi ir lieka žąsies mėsos, nes įdaras visada skaniau būna“, – apie žąsų pardavimą pasakoja Panevėžio rajono ūkininkė Lina Bielinytė.

Pasak ūkininkų, pigiausiai iki Kalėdų apsimoka išlaikyti žąsis – jos nereiklios lesalams ir greitai auga.

Ūkininkai sako, kasdien žąsienos nepaskanausi – riebesnė už vištieną, sausesnė, tamsesnė mėsa, daug brangesnė, todėl kepta žąsis – šventinis patiekalas.

Ūkininkai sako, kasdien žąsienos nepaskanausi – riebesnė už vištieną, sausesnė, tamsesnė mėsa, daug brangesnė, todėl kepta žąsis – šventinis patiekalas.

Kilogramas skerdienos, žadama, kainuos tiek pat, kiek pernai – apie 4,5 euro.

Du dešimtmečius kalakutus auginantis Anykščių rajono ūkininkas Vladislovas Tamošiūnas sako, kad kalakutiena kasmet populiarėja.

Šiemet ūkininkas pirkėjams pasiūlys apie 2 000 kalakutų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos