Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ūkininkė: šįmet daržovių užauginsime daugiau

Permainingi orai – didžiausias šalies ūkininkų galvos skausmas. Beveik visą vasarą Lietuvą merkęs lietus pridarė daug rūpesčių, tačiau ūkininkai teigia jau seniai pripratę prie permainingo lietuviško klimato.
Svogūnai
Svogūnai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Šiais metais daržovių turėsime tikrai daugiau nei praėjusiais metais. Planuojame, kad bulvių derlius sieks 40 tonų, svogūnų – 30, Pekino kopūstų – 20 ir daugiau tonų. Nors dėl šalto pavasario, daržovių sezonas atėjo vėliau, tačiau negalime tuo skųstis, kadangi jis nepadarė įtakos užauginamos produkcijos kiekiui“, – pranešime žiniasklaidai teigia Panevėžio rajone, Upytės kaime, gyvenanti ir 70 hektarų plote daržoves auginanti ūkininkė Milda Mikelionienė. Ji savo laukuose ji augina bulves, svogūnus ir Pekino kopūstus.

Anykščių rajono ūkininkas Vitalijus Petronis dėl būsimo, kaip pats įvardija, prasto derliaus kaltina vėlavusią vasarą ir prastą orą.

Baiminamės, kad šie metai bus prastesni lyginant su praėjusiais.

„Šiais metais obuolių skynimas turėjo prasidėti anksčiau, bet vėlavo, todėl tik dabar pradedame skinti pirmuosius obuolius. Mūsų obelynai užima 27 hektarų plotą ir iš vieno hektaro vidutiniškai surenkame 30 tonų obuolių. Sunku prognozuoti tikslų derliaus kiekį, kol nesurinkome visų obuolių, tačiau baiminamės, kad šie metai bus prastesni lyginant su praėjusiais“, – pasakoja V.Petronis.

Tiek M.Mikelionienė, tiek V.Petronis tikina, kad nepalankūs ūkininkauti orai, Lietuvoje tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį ir nors jie daro neigiamą įtaką derliui, tačiau taip pat skatina ieškoti naujų sprendimų bei išmoko prisiderinti prie nepalankių gamtos sąlygų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip dažnai reikia laistyti agurkus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas