Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ūkininkų atstovas: sprendimus dėl daugiamečių pievų ES komisaras žada kitą savaitę

Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio komisaras Januszas Wojciechowskis (Janušas Voicechovskis) kitą savaitę žada pateikti sprendimus dėl daugiamečių pievų atstatymo, po susitikimo Briuselyje su komisaru sako Žemės ūkio tarybos narys Eimantas Pranauskas.
Protestuojantys ūkininkai
Protestuojantys ūkininkai / Algimantas Ambroza/BNS

„Kalbėjom ir apie pievas, ir apie pieną, apie kooperaciją. Dėl pievų tai jis pasakė taip, (...) kad kitą savaitę mes jau gausim atsakymą. (...) Sakė, kad tai yra techninis klausimas ir kad jie pasikalbės su mūsų žemės ūkio ministru“, – BNS sakė Žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentas E. Pranauskas.

Anot jo, reikalavimas kai kuriose ariamose žemėse pasėti pievas ir jų nebenaudoti kitiems ūkiniams tikslams šiuo metu yra itin aktualus ir kelia daug iššūkių, nes greitu metu prasidės sėja.

„Mums dabar yra aktualiausias klausimas tas daugiamečių pievų atstatymas, nes tai yra pseudo daugiamečių pievų, kadangi mes kalbam ne apie tas daugiametes natūralias pievas, o tas pievas, kurios buvo ariamoj žemėj. Iš esmės norima nusavinti tą žemę, atimti galimybę ten arti“, – teigė žemdirbių atstovas.

Ūkininkai pirmadienį visoje Lietuvoje degindami laužus protestavo prieš Vyriausybės vykdomą žemės ūkio politiką, padidintus suskystintų naftos dujų akcizus, daugiamečių pievų atstatymą, ragino spręsti pieno krizę ir kitas problemas.

Tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas ketvirtadienį LRT radijui sakė, jog žemdirbiai dar kartą į Vilnių ketina važiuoti sausio 23–26 dienomis.

Palaikydami protestus pirmadienį Lietuvos žemės ūkio rūmai aplinkos ir žemės ūkio ministrams įteikė rezoliuciją su maždaug 30 reikalavimų, įskaitant siūlymą politinėms partijoms pasirašyti žemės ūkio ir kaimo plėtros ilgalaikę strategiją kaip nacionalinį susitarimą, tačiau Taryba teigia atsiribojanti nuo Lietuvos žemės ūkio rūmų veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius