Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Baltraitienė: ūkininkų protesto akciją inicijuoja stambieji žemvaldžiai, o R.Karbauskis teigia joje nebūsiantis

Kitą savaitę Vilniuje vyksiančią pieno gamintojų protesto akciją inicijuoja stambieji žemvaldžiai ir perdirbimo įmonės, savo interesus siekiančios įgyvendinti smulkiųjų ūkininkų sąskaita, „Lietuvos žinioms“ sako Žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė.
Seimo nario Sergejaus Ursulo ūkis
Karvė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mitingo organizatoriai tokias prielaidas neigia, bet net pagrindinį renginio akcentą – sostinės Gedimino prospektu „žygiuosiančias“ karves – ragina parūpinti smulkiuosius ūkininkus, mat didžiųjų savininkų galvijai prie tokių pasivaikščiojimų esą nėra įpratę.

Ūkininkai ketina varytis apie 100 karvių, nors leidimo tam nedavė Vilniaus savivaldybė, o Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba galvijų naudojimą proteste prilygino žiauriam elgesiui su gyvūnais.

Seimo rinkimams aktyviai besirengiančios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis, vienas didžiausių Lietuvos žemvaldžių Ramūnas Karbauskis tikino su būsima protesto akcija neturintis nieko bendro. „Lietuvos žinioms“ R.Karbauskis teigė net nevažiuosiąs į mitingą, nenorėdamas, kad jo partija būtų susieta su šiuo renginiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas