„Turime trijų skonių svirplių: skrudintų, apibarstytų kariu, pasūdytų ir išmirkytų acte, taip pat paskrudintų skėrių, milčiaus lervų su meksikietišku, barbekiu padažais“, – vardijo įmonės „Dezinfa“ biologas Liutauras Grigaliūnas.
Jis buvo pasipuošęs kaip virėjas. Ant jo drabužių puikavosi užrašas „Pestaurant“ – angliškų žodžių „kenkėjai“ ir „restoranas“ junginys.
Bendrovė už 10 litų pardavinėjo ir ledinukus su inkliuzais: viduje buvo tikros skruzdėlės, skorpionai, vabalų lervos.
Įmonės „Dezinfa“ direktorė Margarita Kutkaitė sakė, kad vaišinti žmones vabzdžiais pernai sumanė Didžiojoje Britanijoje veikianti „Dezinfos“ motininė bendrovė „Rentokil“, kai minėjo 85 metų veiklos jubiliejų. „Bendrovė Londono gatvėje pastatė palapinę ir joje siūlė ne tik keptus vabzdžius, bet ir mėsainius su balandžių mėsa“, – pasakojo M.Kutkaitė.
„AgroBalt“ lankytojams siūlomi vabzdžiai yra atvežti ir apdoroti taip pat iš motininės kompanijos. „Juos valgyti visiškai saugu“, – šypsojosi M.Kutkaitė.
Bendrovė už 10 litų pardavinėjo ir ledinukus su inkliuzais: viduje buvo tikros skruzdėlės, skorpionai, vabalų lervos.
Pasak „Dezinfa“ darbuotojų, visgi nedaug parodos lankytojų ryžosi ragauti ar pirkti šių delikatesų.
Kas antrus metus rengiama paroda „AgroBalt“ vyks iki šeštadienio. Jos šūkis – „Sumanus gamintojas – laimingas vartotojas“.
Šiemet parodoje dalyvauja daugiau kaip 400 įmonių. Savo produkciją pristato ir apie 40 Lenkijos, Latvijos, Danijos, Makedonijos, Rumunijos, Vokietijos įmonių.
Du trečdaliai parodos dalyvių pristato maisto produktus ir gėrimus, apie 30 proc. dalyvių veislinius gyvulius. Kiti dalyviai – tautinio paveldo gaminius, pašarus, trąšas, sodo ir daržo įrangą, kitus gaminius.