Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valdas Adamkus: prieš mus vykdoma tam tikra ekonominė blokada

Lietuviškų pieno produktų įvežimą stabdanti Rusija pirmadienį sugriežtino ir importuojamos mėsos bei žuvies kontrolę. Pasak prezidento Valdo Adamkaus, prieš Lietuvą yra vykdoma ne kas kita kaip ekonominė blokada, o šalies Vyriausybė privalo imtis aktyvesnių veiksmų.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ V. Adamkus tikino, kad jis visų pirma kreiptųsi į Rusijos vyriausybę, ministrą pirmininką ar prezidentą, prašydamas paaiškinti jų užsienio politikos užmojus Lietuvos atžvilgiu. Be to, Jo Ekscelencijos teigimu, šalies vadovai turėtų aktyviau bendradarbiauti su Europos Sąjunga ar Pasaulio prekybos organizacija (PPO).

V.Adamkus sakė: „Aš pirmiausia tiesiogiai kreipčiausi į Rusijos vyriausybę, ministrą pirmininką ar prezidentą, prašydamas aiškiai pasisakyti dėl jų užmojų užsienio politikos kryptimi Lietuvos požiūriu. Antra, kai prieš mus vykdoma tam tikra ekonominė blokada, aš taip tai pavadinčiau, Lietuvos vyriausybei reiktų imtis iniciatyvos ir kreiptis į Europos Sąjungą ir PPO.“

Prezidento teigimu, visgi negalima teigti, kad Lietuva laikosi blogos ar geros užsienio politikos, kalbant apie maisto produktų, įvežamų iš Lietuvos į Rusiją, ekonominę blokadą. Jo nuomone, šalies Vyriausybė elgiasi nuosekliai, sprendimai yra užtikrinti ir apgalvoti.

„Mes norime pagarbios politikos iš abiejų pusių“, – sakė V. Adamkus.

„Žinių radijo“ laida „Dienos klausimas“ transliuojama darbo dienomis 13.10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas