Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui vadovaus R.Četkauskienė

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui nuo rugpjūčio vadovaus atranką laimėjusi Redvita Četkauskienė, iki šiol dirbusi įmonėje „Vilniaus vandenys“.
Redvita Četkauskienė
Redvita Četkauskienė / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Žemės ūkis

Ji pakeis Sigitą Puodžiuką, kuris pasitraukė pernai įstaigoje nustačius nepotizmo apraiškų, trečiadienį pranešė Žemės ūkio ministerija.

R.Četkauskienė yra dirbusi valstybės įmonėse „Litgrid“, „Oro navigacija“, pastarajai laikinai vadovavo. Nuo 2021 metų ji dirbo „Vilniaus vandenų“ Teisės padalinio vadove, ji yra nepriklausoma Registrų centro valdybos narė.

Skelbta, kad nuostolingai dirbančiame Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centre kai kuriems darbuotojams 2019-2021 metais buvo mokamos rinkos sąlygas gerokai viršijančios algos, pavyzdžiui, vieno darbuotojo vidutinė alga siekė 18 tūkst. eurų, kito – 12 tūkst. eurų. Didžiąją dalį darbo pajamų sudarė atlygis ir priedai už papildomus darbus ir projektus, kurių dalis, tikėtina, buvo atlikta darbo metu.

Be to, įmonė nusprendė savo resursais kurti programinę įrangą vidaus naudojimui, neįvertinus, kiek realiai tai kainuos ir kokia programų kaina rinkoje. Už šių sistemų kūrimą kai kuriems darbuotojams buvo mokama papildomai. Tie patys darbuotojai ir priėmė sprendimus kurti tokią įrangą, ir patys ją kūrė ir dar už tai gavo papildomą užmokestį, kai kada net viršijantį pareiginę algą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas