Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“ pradeda plėtrą

Žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“, pasistatęs gamyklą, kuri turėtų pradėti veikti liepą, į kooperatyvą kviečia naujus narius – ūkininkus ir bendroves, tačiau tam, kad galėtų pradėti gamybą, kooperatyvas dar turi investuoti 15 milijonų eurų.
Pienas
Pienas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Pienas

Kad reikia statytis kooperatinę perdirbimo įmonę, ūkininkai prabilo prieš septynerius metus, netrukus buvo gauta ir pirmoji europinė parama.

Du šimtai kooperatyvo narių į gamyklą yra investavę per 20 mln. eurų. Tačiau dėl įvairių priežasčių projektas strigo. Gamykla baigta pernai rudenį, bet, kad galėtų gaminti ir eksportuoti produkciją, dar reikia 15 milijonų eurų džiovinimo įrangai. Pateiktas investicinis projektas europinei paramai gauti.

Taip pat pradedama kooperatyvo plėtra, kad prisijungus naujiems nariams, būtų galima daugiau pieno perdirbti, atsirastų ir papildomų lėšų. O į kooperatyvą gali stoti ir smulkūs, ir stambūs gamintojai.

„Jie visi tampa pajininkais nuo pat pirmos dienos, kai priimami į kooperatyvą. Taip, jie turi įnešti tikslines lėšas, bet yra tokia lengvata, numatanti, kad įnašą galima sumokėti per 14 metų“, – sakė Žemės ūkio kooperatyvo „Pienas LT“ valdybos pirmininkas Naglis Narauskas.

Kad naudingiau patiems perdirbti pieną įsitikinęs Joniškio rajono verslininkas, neseniai pasistatęs pieninę. Jis skaičiuoja, kad patiems perdirbus tą patį pieno kiekį, galima gauti bent trečdaliu daugiau pelno, negu pardavus žaliavą kitiems. Žagarės pieninė, beje, nuo projekto iki gamybos atsirado vos per pusantrų metų, kai kooperatyvas pluša jau šešerius metus.

„Projektas didelis. Reikia profesionalų tokiam projektui. Norai gražūs, bet reikia žinoti, kas bus tavo klientai. Dėl plėtros, tai turėtų plėstis, kai jau pradės gaminti produkciją, pardavinėti, o kol kas ta plėtra – svajonių plėtra“, – kalbėjo Vilnius Kaikaras, Žagarės pieninės savininkas.  

Pasak kooperatyvo „Pienas Lt“ vadovo, įmonė turėtų pradėti baltymų koncentrato gamybą liepą. Dabar intensyviai ieškoma rinkų, siekiama gauti sertifikatus, leidžiančius vežti produktus į Izraelį ir arabų šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas