Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Žiaurus ūkininko elgesys su gyvūnais: arkliai su peraugusiomis kanopomis, vienas iš jų – perkreiptu kaklu

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Alytaus apygardos priežiūros skyrius, gavęs pranešimą, šią savaitę net dvi dienas tikrino ūkininką Alytaus rajone. Ūkininkui pradėta teisena dėl žiauraus elgesio su gyvūnais dėl rastų visiškai neprižiūrėtų, peraugusiomis kanopomis, sužalotų ir negydomų arklių bei prastomis sąlygomis laikomų dviejų šunų, rašoma VMVT pranešime spaudai.
Žiaurus ūkininko elgesys su gyvūnais
Žiaurus ūkininko elgesys su gyvūnais / VMVT nuotr.

Patikrinimo metu nustatyta, kad ūkininko laikomi 5 arkliai bei 1 kumeliukas (iki 1 mėn. amžiaus) yra neprižiūrimi: netvarkomos jų kanopos, dėl to arkliai neteisingai stato kojas, gresia sąnarių deformacija. Ateityje ši kanopų nepriežiūra gali turėti įtakos arklių judėjimui bei sveikatai. Taip pat rastas vienas arklys, kurio kaklas neįprastai perkreiptas – matomas didelis S formos linkis. Savininko teigimu, šis perkreipimas yra traumos pasekmė, tačiau VMVT inspektoriams pateikti jokių gyvūno gydymo dokumentų ar įrodyti, kad buvo suteikta veterinarinė pagalba – negalėjo.

VMVT nuotr./Žiaurus ūkininko elgesys su gyvūnais
VMVT nuotr./Žiaurus ūkininko elgesys su gyvūnais

Pas tą patį ūkininką taip pat rasti ir blogomis sąlygomis laikomi 2 šunys. Šunų būdos netinkamai įrengtos – sulūžusios bei nesandarios, vienos būdos galas susmegęs į žemę, aplink būdą išraustos duobės. Aplink būdas mėtosi pašaliniai daiktai (buvęs metalinis konteineris, grotuotas, į jį įaugę žolės, lentų nuolaužos). Iš dviejų šunų tik vienas buvo neregistruotas ir neženklintas, tačiau abu nevakcinuoti privalomąja vakcina nuo pasiutligės.

5 arkliai ir vienas kumeliukas su kumele buvo perduoti kitam ūkininkui, kuris šiems gyvūnams suteiks tinkamą laikymo priežiūrą ir skubią veterinarinę pagalbą. 2 šunys perduoti gyvūnų globos namams. Ūkininkui už neatsakingai laikytus gyvūnus gresia administracinė atsakomybė.

VMVT nuotr./Žiaurus ūkininko elgesys su gyvūnais
VMVT nuotr./Žiaurus ūkininko elgesys su gyvūnais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius