Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 21

10 elektromobilių, kuriuos verta rinktis 2024 m.

Skirtingi leidiniai sudaro šiek tiek skirtingus geriausių automobilių sąrašus, bet branduolys lieka tas pats. Taip pat, kaip ir nacionalinės „Metų automobilio“ komisijos išrenka panašius, tačiau skirtingus geriausių trejetukus ar septintukus.
Elektromobilis
Elektromobilis / Shutterstock nuotr.

Pavyzdžiui, Lietuvos metų automobilio 2024 m. konkurse geriausių (komisijos ir ekspertų atrinktų) naujų elektromobilių trejetukas atrodė taip: 1. „Hyundai Ioniq 6“. 2. „Hyundai Kona“. 3. „Subaru Solterra“. Ir jis tikrai gana panašus į daugelį ES sudarytų geriausių elektromobilių sąrašų.

Iš tiesų, dabar, kai rinkai siūloma vis daugiau elektromobilių, ne vienas susimąsto: jei keisčiau savo seną automobilį su vidaus degimo varikliu į elektrinį, kokį rinkčiausi? Šį kartą nenagrinėsime kiekvieno elektromobilio balerijų skirtumų, o pateiksime jums „gatavą“ D.Britanijos leidinio „Auto express“ ekspertų sudarytą dešimtuką. Jį papildysime Gazas.lt testų rezultatais, eliminuodami kai kuriuos Kinijos gamintojus, kurių automobiliai Lietuvoje neprieinami.

Ekspertai įvertino visumą: nuo kainos ir eksploatavimo išlaidų. Nuo dizaino iki praktiškumo, technologijų ir bendros vairavimo patirties. Į dešimtuką įtraukti skirtingų dydžių elektromobiliai. Pateikiame juos atvirkštine tvarka – nuo 10-to iki 1-o.

10. „Hyundai Ioniq 5“

Atskleisiu paslaptį – atnaujinto „Ioniq 5“ interjeras bus toks pat, kaip „Ioniq 6“. Tačiau net ir „senstelėjęs“ 5-tukas (jis pristatytas 2021 m. vasarį) yra konkurentas aukščiausios klasės modeliams, tokiems kaip „Audi Q4 e-tron“ ir „Tesla Model Y“. „Ioniq 5“ yra įspūdingas, nes jungia naujos kartos elektromobilių technologijas, našias baterijas ir greito įkrovimo galimybes.

Galimi du baterijų variantai ir trys skirtingo galingumo jėgainės. Mažiausia 58 kWh akumuliatorių baterija yra suporuota su vienu 168 AG varikliu, sukančiu galinius ratus. 229 AG (vidurinė versija pagal galingumą) yra tikras aukso vidurys, o 77,4 kWh baterija padidina atstumą, kurį galima įveikti viena įkrova, iki 507 km.

Prabangiausioje versijoje naudojama ta pati baterija, tačiau priekyje sumontuotas antras antras variklis, todėl bendra galia siekia yra 325 AG. Bendras nuvažiuojamas atstumas šiek tiek sumažėja iki 480 km, tačiau dinamika pagerėja: iki 100 km/val. įsibėgėja per 5,1 sekundės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas