Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 17

10 metų senumo „Škoda“, „Opel“, „Mazda“, „Peugeot“, „Kia“ – kas šioje kompanijoje geriausi?

Pirkdami vidutinės ar žemesnės nei vidutinės kainos automobilį, ko gero susidursime su mums gerai pažįstamomis markėmis – „Škoda“, „Opel“, „Mazda“, „Peugeot“ ir „Kia“.
Vidutiniai visureigiai
Vidutiniai visureigiai / Autoasas nuotr.

Išties marga kompanija – visi gamintojai yra iš skirtingų šalių, taigi ši apžvalga bus lyg Olimpinės varžybos. Pažiūrėkime kuri iš šių markių suteikia geriausią kainos ir kokybės santykį, kurie modeliai patys patikimiausi, kurių varikliais galima labiausiai pasitikėti.

Pabandykime atsakyti į šiuos klausimus remdamiesi Lietuvos vairuotojų patirtimi ir palyginkime šių penkių markių tos pačios klasės automobilius.

Autoasas nuotr./Vidutinė klasė
Autoasas nuotr./Vidutinė klasė

Remsimės ne apklausomis, o šių automobilių savininkų vertinimais, kuriuos galite rasti atsiliepimų svetainėje Autoasas.lt. Kadangi Lietuvoje įregistruojamų automobilių amžiaus vidurkis yra 9-10 metų, o savininką pakeitusių naudotų automobilių vidutinis amžius siekia 14 metų, tai paimsime panašaus senumo automobilius.

Palyginsime analogiškus šių penkių markių modelius, pažiūrėsime kaip atrodo kiekvieno modelio vertinimas palyginti su visais jo konkurentais t.y. su visais panašių metų tos pačios klasės automobiliais. Tokių panašių konkurentinių automobilių paprastai yra apie 20 automobilių.

Vertinimai yra pateikti penkių balų sistemoje ir pagal šiuos kriterijus:

  • Patikimumas,
  • Variklio vertinimas,
  • Interjero kokybė,
  • Valdymo savybės.

Kompaktiniai automobiliai

  • Škoda Fabia, (5J) 2007 – 2014 m., Iš viso įvertinimų: 7
  • Opel Astra, (J) 2009 – 2015 m., Iš viso įvertinimų: 5
  • Mazda 3, (BL) 2009 – 2013 m. Iš viso įvertinimų: 4
  • Peugeot 308, (T7) 2007 – 2013 m. Iš viso įvertinimų: 5
  • Kia Ceed, (ED) 2006 – 2012 m. Iš viso įvertinimų: 10

Geriausiai patikimumas vertinamas „Kia“, „Škoda“ ir „Mazda“ savininkų – atitinkamai 4.2, 4.1 ir 4 balai ir tai yra tik vidutiniški vertinimai palyginus su šios kompaktinės klasės vidurkiu.

Autoasas nuotr./Kompaktinė klasė
Autoasas nuotr./Kompaktinė klasė

Gerokai prastesnis „Opel“ patikimumas – 3,6 balo, o „Peugeot“ įvertinimas yra stebėtinai prastas – tik 2,4 balo. Tai yra net 42 proc. prastesnis vertinimas, nei klasės vidurkis.

Variklių vertinimuose į lyderius stipriai įsiveržia „Mazda“ – ji gavo net 4,7 balo, toliau rikiuojasi „Kia“ ir „Škoda“ – 4,1 balo. „Opel“ variklių vertinimas yra tik 3,4 balo ir tai yra gerokai prastesnis vertinimas nei vidurkis. „Peugeot“ vertinimas vėlgi yra itin prastas – tik 2,8 balo.

Nieko nuostabaus, kad šioje klasėje interjero kokybės vertinimai nėra labai aukšti. Pats aukščiausias – „Mazda“ modelio – 4 balai. Toliau rikiuojasi „Škoda“ – 3,5 balo, „Peugeot“ – 3,4 balo. Prasčiausiai įvertinti „Opel“ ir „Kia“ interjerai – tik 3,2 balo.

Valdymo savybės, pasirodo, itin gerai vertinamos „Mazda“ automobilių savininkų. Jos įvertintos idealiai – 5 balais.

Kartu su „Subaru Impreza“, tai yra pats geriausias valdymo savybių įvertinimas šioje klasėje. Neblogai vertinamas ir „Opel“ valdymas – 4,4 balo, „Škoda“ ir „Kia“ yra žemesnis nei klasės vidurkis – 4 ir 3,9 balai, o „Peugeot“ vertinimas vėlgi labai prastas – tik 3,6 balo.

Verdiktas: geriausiai vertinamas „Mazda 3“ automobilis, ypač gerai vertinami šio automobilio varikliai ir valdymo savybės. Antrą vietą skiriame „Kia Ceed“ ir „Škoda Fabia“ automobiliams – jie vertinami beveik identiškai. Toliau eina „Opel Astra“, kuri nuo šių dviejų atsilieka patikimumo ir variklių srityse, tačiau yra kiek geresnė valdymo srityje.

„Peugeot 308“, deja, yra visais atžvilgiais prastesnis automobilis. Kaip geriausias šio automobilio savybes galima pažymėti tik interjero kokybę ir komfortą. Tai atsispindi ir rekomendacijose – jeigu pirmus keturis rekomenduoja beveik visi savininkai, tai „Peugeot“ nerekomenduoja net 60 proc. savininkų – tai bene prasčiausias rezultatas visoje klasėje.

Vidurinės klasės automobiliai

  • Škoda Octavia, (5E) 2012 – 2020 Viso įvertinimų: 22
  • Opel Insignia, (A) 2008 – 2017 Viso įvertinimų: 21
  • Mazda 6, (GJ1/G) 2012 – dabar Viso įvertinimų: 12
  • Peugeot 508, 2011 – 2018 Viso įvertinimų: 10
  • Kia Optima, (TF) 2010 – 2015 Viso įvertinimų: 3.
Autoasas nuotr./Vidutinė klasė
Autoasas nuotr./Vidutinė klasė

„Škoda“ ir „Kia“ automobilių patikimumas įvertintas puikiai – net 4,6 balo, nedaug nuo jų atsilieka „Mazda“ su 4,5 balo, o štai „Opel“ ir „Peugeot“ patikimumas įvertinta, gerokai žemiau klasės vidurkio – atitinkamai 3.5 ir 3,3 balo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus