Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
07 15

10 metų senumo „Toyota“, „Honda“, „Hyundai“ ir „Volkswagen“ – kas šioje kompanijoje geriausi?

Pirkdami vidutinės kainos automobilį neišvengiamai susidursite su itin gerai pas mus vertinamomis „Toyota“, „Honda“ ir „Volkswagen“ markėmis. Žemiau pateikiame skirtingų modelių vertinimus – nuo mažų automobilių iki didelių visureigių.
Vidutiniai visureigiai
Vidutiniai visureigiai / autoasas.lt nuotr.

Kuris iš šių gamintojų suteikia geriausią kainos ir kokybės santykį, kurie modeliai patys patikimiausi, kurių varikliais galima labiausiai pasitikėti?

autoasas.lt nuotr./Kompaktiniai krosoveriai
autoasas.lt nuotr./Kompaktiniai krosoveriai

Pabandykime atsakyti į šiuos klausimus remdamiesi Lietuvos vairuotojų patirtimi ir palyginkime šių trijų markių tos pačios klasės automobilius. Į šią kompaniją įtraukime ir dar vieną sparčiai pas mus populiarėjančią markę – „Hyundai“.

autoasas.lt nuotr./Kompaktinė klasė
autoasas.lt nuotr./Kompaktinė klasė

Remsimės ne apklausomis, o šių automobilių savininkų vertinimais, kuriuos galite rasti atsiliepimų svetainėje Autoasas.lt. Kadangi Lietuvoje įregistruojamų automobilių amžiaus vidurkis yra 9-10 metų, o savininką pakeitusių naudotų automobilių vidutinis amžius yra 14 metų, tai paimsime panašaus senumo automobilius.

autoasas.lt nuotr./Vidutinė klasė
autoasas.lt nuotr./Vidutinė klasė

Palyginsime analogiškus šių keturių markių modelius, pažiūrėsime kaip atrodo kiekvieno modelio vertinimas palyginti su jo konkurentais t.y. su visais panašių metų tos pačios klasės automobiliais. Tokių panašių konkurentinių automobilių paprastai yra apie 20 automobilių. Vertinimai yra pateikti penkių balų sistemoje ir pagal šiuos kriterijus:

Kompaktiniai automobiliai

„Toyota Auris“, (E150) 2006 – 2013 m., iš viso įvertinimų: 14.
„Honda Civic“, (FK/FN) 2005 – 2011, Įvertinimų: 24.
„Volkswagen Golf“, (Mk6) 2008 – 2012, Įvertinimų: 12.
„Hyundai i30“, (FD), 2007 – 2011, Įvertinimų: 9.

„Toyota“, „Honda“ ir „Volkswagen“ patikimumas įvertintas labai panašiai – nuo 4.4 iki 4.6 balų. Tai maždaug 10 proc. geriau nei klasės vidurkis, kurį atitinka „Hyundai i30“ su 4.1 balo vertinimu. Varikliai visų automobilių savininkų vertinami labai panašiai. Galima išskirti „Honda“, kuri su 4.7 balais yra vertinama aukščiausiai ir „Hyundai“, kuris su 4.3 balais yra vertinamas prasčiausiai.

Interjero kokybę „Toyota“ ir „Honda“ savininkai įvertino identiškai – 4.1 balo, o tai yra kiek geriau nei klasės vidurkis.

„Volkswagen“ interjeras įvertintas geriausiai – 4.3 balais, o „Hyundai“ pastebimai prasčiau nei kiti – tik 3.7 balais. Nestebina tai, kad valdymo savybės geriausiai įvertintos „Honda“ savininkų – net 4.8 balo. Įdomu ir tai, kad „Volkswagen“ visai nedaug nuo jo atsilieka – įvertintas 4.7 balo.

„Toyota“ įvertinimas atitinka klasės vidurkį – 4.4 balai, o „Hyundai“ yra gerokai prastesnis nei klasės vidurkis – 4 balai.

Verdiktas: panašu, kad pasirinkimas tarp „Toyota Auris“, „Honda Civic“ ir „Volkswagen Golf“ yra tiesiog skonio reikalas. Visi trys automobiliai yra labai gerai vertinami, galbūt galima išskirti „Honda Civic“ kaip geriausiai valdomą ar „Toyota Auris“ kaip komfortiškiausią, tačiau šie skirtumai yra minimalūs.

Reikia pastebėti, kad „Volkswagen“ nerekomenduoja 17 proc. savininkų – tai kiek daugiau nei buvo galima tikėtis. „Hyundai i30“ yra pastebimai prastesnis nei minėti konkurentai – tai automobilis labai artimai atitinkantis klasės vidurkį, žodžiu vidutinis automobilis. Tačiau jo nerekomenduoja tik 11 proc. savininkų – tai reiškia, kad šis automobilis daugmaž atitinka pirkėjų lūkesčius.

Vidutiniai automobiliai

„Toyota Avensis“, (T270) 2009 – 2018 m., įvertinimų: 20.
„Honda Accord“, (CU/CW) 2008 – 2015 m., įvertinimų: 10.
„Volkswagen Passat“, (B6/B7) 2005 – 2015 m., įvertinimų: 31.
„Hyundai i40“, 2009 – 2016 m., įvertinimų: 9.

Patikimumas akivaizdžiai geriausiai įvertintas „Honda“ gerbėjų – net 4.8 balais. Antroje vietoje esantis „Toyota“ įvertintas gerokai mažiau – 4.3 balais, tai yra šios klasės vidurkis. Tuo tarpu „Volkswagen“ patikimumas yra tik 3.6 balo, o „Hyundai“ tik 3.2 balo, o tai yra net 24 proc. prasčiau nei klasės vidurkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams