Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min testas: kiek vairuotojų šįryt važiavo vasarinėmis padangomis

Ketvirtadienio rytą absoliuti dauguma Lietuvos vairuotojų pradėjo stiklų gramdymu ir sniego valymu nuo automobilio. Jau dabar visų automobilių apavas turi būti žieminis arba bent jau universalus.
Automobilių padangos lapkričio 10-osios rytą
Automobilių padangos lapkričio 10-osios rytą / Dainiaus Cuberos / 15min nuotr.
Temos: 1 Padangos

Tačiau pasivaikščiojus po stovėjimo aikšteles, susidaro kiek kitoks įspūdis. Vidutiniškai, kas aštuntas automobilis dar nėra paruoštas naudoti žiemai.

Dar labiau stebina tai, kad vasarinės padangos būna užmontuotos ant išskirtinių, senovinių automobilių, kurių tikrai teko matyti stovėjimo aikštelėje.

Kalbant apie tikslius skaičius, iš 100 atsitiktinai pasirinktų automobilių apie 10 dar neturėjo žiemai pritaikytų padangų. Šie vairuotojai jau rizikuoja ne tik savo ir aplinkinių sveikata, tačiau ir techninio paso anuliavimu.

Beje, reikia paminėti tai, kad automobilius apžiūrinėjome požeminėje aikštelėje. Ne vienas vasarinėmis padangomis apautas automobilis buvo sausas, kaip ir pačios padangos. Tad, galbūt, automobiliai vasarinėmis padangomis bent jau paskutinę savaitę buvo neeksploatuojami?

Kad ir kaip ten bebūtų, policija vairuotojams primena, kad važinėjimas sudėtingomis oro sąlygomis su vasarinėmis padangomis gali būti pražūtingas ir rekomenduoja kuo greičiau vykti į padangų keitimo vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai