Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka rūstauja: kodėl su žemėm sumaišė naują motociklą „Minsk“?

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka apsilankė Minsko motociklų ir dviračių gamykloje. Jam buvo pristatytas naujasis motociklo „Minsk“ modelis. Tačiau diktatorius gaminiu neapsidžiaugė. Ko jis rūstavo ir barėsi?
Motociklas MINSK iš kiniškų detalių
Motociklas MINSK iš kiniškų detalių / sb.by nuotr.

Baltarusijai, kaip ir Rusijai, labai svarbu demonstruoti, kad patys, be Vakarų pagalbos, sugeba kažką pasigaminti. Tačiau ten, kur trūksta vakarietiškų technologijų, baltarusiai naudojasi rytietiškais produktais.

Taigi, atvykęs į gamyklą, A.Lukašenka turėjo progos pamatyti ir išbandyti baltarusišką motociklą „Minsk“, kurį varo 600 kub.cm variklis.

Deja, netrukus paaiškėjo, kad nieko baltarusiško šiame motocikle nėra – tik pavadinimas. Na, gal dar dizainas. Visos motociklo detalės pagamintos Kinijoje: nuo rankenėlių iki variklio.

Gamyklos vadovai teisinosi, kad pirkti Kinijoje yra pigiau, nei gaminti patiems. Neva, jei kinai nustotų tiekti detales, tuomet jau ir baltarusiai imtų jas gaminti patys.

A.Lukašenka, diktatoriui būdingu tonu, apibarė gamintojus ir davė nurodymą:

„Toks darbas niekam nereikalingas. Jūs turite iki sausio 1 d. mane nustebinti. Per metus vaizdas nepasikeitė, nieko naujo.“

Tiesa, A.Lukašenką gamyklos vadovybė bandė nustebinti koncepciniu keturračiu M1NSK. Bet ir šis jam nepadarė įspūdžio. Baltarusiai, paliepti A.Lukašenkos, nuolat žada sukurti „Teslos“ žudikus – modernius elektromobilius. Tačiau eina trumpiausiu keliu, pirkdami mazgus iš Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito