Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aktyvūs miestiečiai sniegą valo ir keturračiais

Rekordiškai iškritęs sniegas apsunkino ne vieno šalies gyventojo pastaruosius rytus. Vieni turėjo keisti dienos planus negalėdami išvykti į darbą, kiti dieną pradėjo lengva treniruote su sniego kastuvu rankose, rašoma pranešime.
Sniego valymas keturračiu
Sniego valymas keturračiu / M.Sakalausko nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Valdemaras Starkus, gyvenantis Kaune, ankstų rytą pradėjo prisidėdamas prie bendruomenės gerovės. Keturratį vairuojantis vyras, jo priekyje prisitaisė sniego valymo peilį ir taip atlaisvino ne vieną kilometrą Panemunės mikrorajono šaligatvių nuo rekordiškai iškritusio sniego.

„Pamačiau, kad dukros darželį sunku privažiuoti – jie savo teritoriją dar apsikasa, o aplinkui sniego kalnai. Matyt trūksta pajėgumų ir pačiai savivaldybei, kai sniego tiek daug iškrito vienu metu. Pagalvojau, kad geriau nebumbėti, o pačiam prisidėti. Vakar pavyko nuvalyti virš 8 kilometrų šaligatvių ir keliukų. Pačiam buvo įdomu užfiksuoti, kiek taip nuvažiuoju”, – pasakojo vyras.

Anot kauniečio, tai ne pirmas kartas, kai tenka keturratį naudoti sniego kasimui.

„Gyvendamas Panemunėje, taip sniegą kasu jau turbūt ketvirtus metus. Tai jau tokia žiemos tradicija tampa. Norisi prisidėti prie bendruomenės. Kasdien važiuodamas Vaidoto gatve ar Juozapavičiaus prospektu, matau, kaip žmonės vargsta klampodami po sniegą. Tad ir gerą darbą padarai, ir tokia pramoga pačiam”, – kalbėjo V. Starkus.

Pasak vyro, jis ne vienas taip prisideda prie aplinkos tvarkymo. Valdemaras kartu su bendraminčiais yra įkūręs keturratininkų klubą. Jo veikla kauniečiai siekia ne tik aktyviai praleisti laiką, bet ir keisti visuomenės požiūrį į keturratininkus.

„Ne vienas aš iš mūsų bendruomenės šiomis dienomis keturratį naudojau, kaip sniego kasimo priemonę. Kolegos ir savo rajone ar kaimynystėje sniegą nuvalo. Taip greičiau ir paprasčiau nei su kastuvu, o ir kaimynams padedi. Klubo veikla siekiame keisti visuomenės požiūrį į keturračius. Parodyti, kad keturratininkai nėra miško niokotojai ar chuliganai. Darome ir bendras akcijas su vaikų namais, neįgaliaisiais. Kartais ir sniegą pavalome”, – šypsojosi „Kauno ATV Bendražygiai” klubo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas