Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Alfa Romeo“ pasididžiavimas Ženevoje – naujasis „Giulia“

Ką tik Ženevoje parodytas naujausias „Giulia“ bandys persodinti BMW 3 serijos, „Mercedes-Benz“ C klasės ir panašių automobilių vairuotojus į naująjį „italą“.
„Alfa Romeo Giulia“
„Alfa Romeo Giulia“ / Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr.

Automobilis turės 2,2 litrų darbo tūrio dyzelinį motorą, kurio vienas variantas sieks apie 150 arklio galių, o galingesnis – beveik 180. Taip pat „Giulia“ galės būti varomas benzininiu dvilitriu, išvystančiu 197 AG, arba 2,9 V6 motoru, kuris išvystys kiek daugiau nei 500 arklio galių.

Manoma, kada daugiausia pirkėjų dėmesio sulauks „Alfa Romeo“ gerbėjų žinomas JTDM variklis, kurio darbinis tūris siekia 2,2 litro. Šis motoras, generuojantis apie 180 arklio galių, bus galimas ir specialios „ECO“ komplektacijos, kuri leis nuodingųjų dujų kiekį sumažinti iki 100 CO2 g/km, tačiau išsaugos puikų, 450 Nm sukimo momentą.

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Alfa Romeo Giulia“
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Alfa Romeo Giulia“

Tiek minėtas dyzelinis variklis, tiek ir kitas, silpnesnis, bus poruojamas su 6 pavarų mechanine, arba 8 pavarų automatine dėžėmis, na o greičiausias gamoje „Giulia“ sieks įgelti savo konkurentams BMW M3 ir „Mercedes-Benz AMG C63“.

Teigiama, kad galingiausias „Giulia“ pagerino „Nurnburgring“ trasos „Nordschleife“ rato įveikimo rekordą ir yra greičiausiai ratą įveikiantis sedanas.

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Alfa Romeo Giulia“
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Alfa Romeo Giulia“

Gaminant visų galingumų „Giulias“ panaudoti anglies pluošto, metalo ir plastiko elementai, leidę stipriai sumažinti automobilio svorį. Lengviausi bus dyzeliniai „Giulia“, kurie svers 1374 kilogramus.

Kaip jau įprasta matyti naujuose automobiliuose, italas „Giulia“ turės 8,8 colio skersmens lietimui jautrų ekraną, kuris turės „Apple“ ir „Android“ įrenginių sasąją. Taip pat „Giulia“ vairuotojai nepasiklys kelyje dėl integruotos „Tom Tom“ navigacijos.

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Alfa Romeo Giulia“
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Alfa Romeo Giulia“

Taip pat, priklausomai nuo komplektacijos lygio, 3.5 arba 7 colių ekranas galės būti įmontuotas ir už vairo. Taip pat „Giulia“ galės būti sukomplektuota su „Harman Kardon“ 14-os garsiakalbių sistema. Kalbant apie saugumo sistemas, tai „Giulia“ turės autonominio stabdymo sistemą, kuri galės aptikti į kelią išbėgusį pėsčiąjį, linijos atpažinimo sistemą, aklosios zonos jutiklius, adaptyviąją kruizo kontrolę.

Komplektuojant „Giulia“, bus galimybė pasirinkti odines sėdynes, bėgių perjungimo svirtelė prie vairo, beraktę užvedimo sistemą, parkavimosi daviklius, „bi-xenon“ žibintus ir dar nemažai visko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas