Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrąkart Lietuvoje – „DKV LIVE Metų sunkvežimio“ rinkimai: laukia rekordai ir elektrinės ateities vizija

Gegužės 16-ąją antrąkart Lietuvos istorijoje startuoja „DKV LIVE Metų sunkvežimio“ konkursas. Prieš porą metų pirmąsyk šio konkurso nugalėtoju tapo „Scania“ pagamintas sunkvežimis, šiemet kova bus dar aršesnė, mat iš septynių į geriausiojo titulą pretenduojančių sunkiasvorių net du – varomi vien tik elektra.
Glass LT testuoja elektrinį vilkiką „Volvo FH Electric“
Glass LT testuoja elektrinį vilkiką „Volvo FH Electric“ / Gamintojo nuotr.

Dėl geriausiojo, ekologiškiausio bei kitų titulų šiemet konkurse varžysis šie modeliai (abėcėlės tvarka):

„Ford F-MAX“
MAN TGH
„Mercedes-Benz e-Actros“
„Scania 460S“
„Scania P230“
„Volvo FH“
„Volvo FH Electric“

Startas su konferencija

Iškilmingas konkurso startas laukia gegužės 16-ąją, „Vilnius Grand Resort“ viešbutyje visiškai šalia Vilniaus. Čia bus pristatyta ne tik profesionalų komisija, turėsianti per mėnesį išbandyti visus iki vieno sunkvežimius, įvertinti jų techninius parametrus, apskaičiuoti finansinę kiekvieno sunkvežimio įsigijimo ir eksploatavimo išraišką bei visi konkurse dalyvaujantys sunkvežimiai: pirmąją renginio dieną laukia ir išskirtinė ateities technologijoms skirta konferencija.

Pranešimus apie tai, kuo gyvena logistikos ir transporto pasaulis, kaip gabensime krovinius ateityje, apie kylančius iššūkius skaitys „Continental“, „Trelo“, „DKV Mobility“ atstovai, sunkvežimių gamintojai. Kol kas detali programa neatskleidžiama, tačiau jau dabar aišku, kad konferencijos dalyviai gaus progą iš labai arti pamatyti tai, kas laukia artimiausioje ateityje, ir gaus ne vieną patarimą, kaip savo verslą pritaikyti ateities iššūkiams.

Kelsis į „Nemuno žiedą“

Gegužės 18-19 dienomis visas „DKV LIVE Metų sunkvežimio“ karavanas persikels į Kauno rajoną, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasą, kur laukiami renginio svečiai. Čia vyks ypač įdomūs sunkvežimių bandymai, o konkursą organizuojantis Lietuvos žurnalistų autoklubas (LŽA) žada ir dar Lietuvoje nematytų reginių, galbūt – netgi įspūdingų rekordų.

Šiomis dienomis „Nemuno žiedo“ trasoje vyks „Continental“ krovininių padangų serijos pristatymas, pasakojimas, kaip išnaudoti skaitmenines technologijas, leidžiančias sutaupyti lėšų vežėjams. Tam „Continental“ į Lietuvą atgabena ypatingą ateities technologijų kupiną sunkvežimį.

Norintiems aštresnių emocijų bus galima išbandyti „Scania“ taurės slalomo varžybas, taip pat – išbandyti „CFMoto“ keturračius bei simuliatorius. Laukia ir žurnalisto, „Auto Bild Lietuva“ vyriausiojo redaktoriaus Vitoldo Miliaus rekordas pasitelkus elektrinį sunkvežimį bei galiūno Vido Blekaičio pasirodymas.

Taip pat „Nemuno žiede“ veiks „DKV Mobility“ bei „Trelo“ prezentacijos, o pasiilgę aštresnių emocijų renginio svečiai galės išbandyti „Audi Sport Driving Academy“ automobilius vienintelėje Lietuvos žiedinių lenktynių trasoje.

Išbandys slidžias dangas

Gegužės 23-ąją „DKV LIVE Metų sunkvežimis“ grįžta į Vilniaus prieigas, Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos sektorinį mokymo centrą ir čia esantį autodromą su slidžiomis dangomis.

Visgi konkurso dalyviai komisijos bus bandomi ekstremaliomis sąlygomis, kadangi tai, kaip elgiasi sunkvežimiai, kaip veikia jų saugumo technologijos, ypatingai svarbu logistikos sektoriaus dalyviams.

Pirmasis sunkvežimių mechanikų konkursas

Gegužės 27-ąją laukia dar vienas ypatingas renginys. „Trelo“ sunkvežimių remonto centre, esančiame Vilniuje, Minsko plente, įvyks pirmasis Lietuvoje „Geriausio sunkvežimių mechaniko“ konkursas.

Čia visi mechanikai gaus ypatingas užduotis ir varžysis dėl išskirtinio titulo. Išskirtinio todėl, kad, sako „Trelo“ atstovai, šiandien visos mechanikus ugdančios įstaigos orietuojasi į lengvuosius automobilius, tad norint rasti gerų specialistų, išmanančių sunkiasvorę techniką, tenka įdėti daugybę pastangų.

Šio konkurso nugalėtojų lauks ne tik įspūdingas prizas – kelionė į sunkvežimių lenktynes, bet ir solidūs ir didelės vertės įrankių komplektai.

Konkurso finišas laukia birželio 1-ąją. Vilniaus prieigose, greta „Vilnius Grand Resort“ viešbučio, paaiškės, kuris iš septynių šiemet konkurse dalyvaujančių sunkvežimių nusipelnė paties geriausio titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas