Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aplinkos ministerija negali derėtis dėl beveik 200 tūkst. Lt įkainoto „Volkswagen Phaeton“

Aplinkos ministerija neturi galimybių derėtis dėl ministrui Valentinui Mazuroniui perkamo automobilio „Volkswagen Phaeton“ kainos. Todėl ministerijos sudaryta komisija iki trečiadienio aiškinsis, ar beveik 200 tūkst. Lt įkainotos transporto priemonės kaina nebuvo išpūsta.
„Volkswagen Phaeton“
„Volkswagen Phaeton“ / „Volkswagen“ nuotr.

Sujudimas Aplinkos ministerijoje kilo po to, kai 15min.lt pranešė, kad tokį pat automobilį išsirinkusiai Rimanto Sinkevičiaus vadovaujamai Susisiekimo ministerijai jį pavyko įsigyti beveik 40 tūkst. Lt pigiau. Vienintelis pirkinių skirtumas – Aplinkos ministerijos įsigyta mašina turi biksenoninius žibintus, o Susisiekimo ministerijos įsigyta transporto priemonė – ne.

Pasitikslinus su teisininkais paaiškėjo, kad derybos, deja, šiam pirkimui neįmanomos – jų negalime pradėti pagal įstatymą, todėl imamės kitų priemonių, – sakė P.Paulaitis.

Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vedėjas Paulius Paulaitis pirmadienį 15min.lt atsiųstame atsakyme teigė, kad prie vienintelės konkurse dalyvavusios įmonės „Moller auto“ pateiktų dokumentų nėra detalaus sąrašo, kiek įkainota kiekviena automobilio dalis – bendrovė nurodė tik bendrą jo vertę.

„Pasitikslinus su teisininkais paaiškėjo, kad derybos, deja, šiam pirkimui neįmanomos – jų negalime pradėti pagal įstatymą, todėl imamės kitų priemonių“, – teigė P.Paulaitis.

Pirmadienį Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas pavedė ministerijos Viešųjų pirkimų skyriui sudaryti komisiją, kuri trečiadienį turėtų pasakyti, ar bendrovė nepadidino automobilio kainos, taip pat, ar į pasiūlymą nėra įtraukta papildomų priedų, kurių nebuvo prašoma konkurse.

„Jei paaiškėtų, kad taip, tuomet ministerija kreipsis į Viešųjų pirkimų tarnybą ir prašys nutraukti viešąjį pirkimą“, – sakė ministerijos atstovas.

Jis pridūrė, kad pirkimų patikrinimai Aplinkos ministerijai – ne naujiena, ypač tikrinami pirkimai, kuriuose dalyvauja tik vienas pardavėjas.

„Jei įvertinus pasirodo, kad kaina yra nepagrįstai didelė, tuomet pirkimas nutraukiamas. Pavyzdžiui, šiemet buvo nutrauktas pirkimas dėl viešinimo paslaugų“, – pridūrė P.Paulaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas