Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar, perkant naują automobilį, būtina su juo pavažiuoti?

Dar prieš kurį laiką bandomieji važiavimai įsigyjant automobilį nebuvo tokia dažna praktika.
Naudoti automobiliai
Naudoti automobiliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visgi tendencijos netruko pasikeisti ir šiai dienai, bandomieji važiavimai tapo neatsiejama automobilių pirkimo proceso dalimi, užtikrinančia skaidrumą ir kokybę. Visgi, anot automobilių eksperto, net ir bandomieji važiavimai turi savo taisykles, apie kurias žino ne visi.

Greitas bandomųjų važiavimų išpopuliarėjimas

Anot „Longo LT“ vadovo Paulius Valiukėno, galimybė atlikti bandomuosius važiavimus pradėjo sparčiau populiarėti kuomet rinkoje atsirado daugiau oficialių ir sąžiningai dirbančių įmonių.

„Sertifikuoti automobilių pardavėjai pradėjo drąsiau kalbėti apie bandomuosius važiavimus, juos aktyviau siūlyti atlikti, taip suteikiant klientams galimybę įvertinti automobilių techninę būklę, patogumą, tuo pačiu automobilį „pasimatuoti“ realiomis sąlygomis“, – sako jis.
Automobilių ekspertas priduria, kad vis aktyviau organizuojami bandomieji važiavimai leido sumažinti, ar net išvengti anksčiau dažnai pasitaikydavusių perpardavinėtojų manipuliacijų. Mat šie vengdavo leisti išbandyti automobilius, naudodami įvairias pasiteisinimo priežastis.

P. Valiukėnas pastebi, kad šiai dienai visi klientai noriai išbando automobilį prieš jį įsigydami: „Tai tapo standartine praktika, nes tiek pirkėjai, tiek pardavėjai yra suinteresuoti, kad klientas suprastų, ar automobilis jam tikrai tinka. Pardavėjai, kurie neturi ko slėpti ir parduoda tvarkingus automobilius, skatina bandomuosius važiavimus, nes tai padeda patvirtinti automobilio kokybę ir užtikrinti sėkmingą sandorį.”

Dažniausiai pasitaikančios klaidos

Bandomieji važiavimai iš pirmo žvilgsnio atrodo paprastas ir kažko papildomo nereikalaujantis procesas. Visgi, vien apeiti kelis ratus aplink automobilį, jį užvesti, ar pravažiuoti nuo vieno aikštelės galo iki kito – nepakanka.

Pasak „Longo LT“ vadovo P. Valiukėno, dažnai žmonės bandomuosius važiavimus neteisingai atlieka dėl laiko stokos ar jaudulio.
„Svarbiausia nejausti streso ir neskubėti. Bandomųjų važiavimų metu svarbu tinkamai susireguliuoti veidrodėlius, sėdynę ir įsivaizduoti, kad tai yra jau jūsų automobilis. Rekomenduojama ramiai išbandyti visas automobilio funkcijas ir atidžiai stebėti automobilio būklę kelyje”, – aiškina P. Valiukėnas.

Jis pažymi, kad bandomojo važiavimo metu lengva susižavėti norimu automobiliu, tačiau svarbu išlaikyti objektyvumą ir nepriimti sprendimų, remiantis vien emocijomis.

Rekomendacijos važiavimų metu

Automobilių pardavimo ekspertas P. Valiukėnas atkreipdamas dėmesį į tinkamą bandomojo važiavimo atlikimo svarbą, dalinasi esminėmis rekomendacijomis.

„Atliekant bandomąjį važiavimą, automobilį būtina išbandyti realiomis eismo sąlygomis, neapsiribojant tik aikštelėmis. Be viso to, pirkėjams automobiliu rekomenduojama pasiekti bent 80 km/h greitį, kad būtų galima išgirsti pašalinius garsus, tokius kaip ratų guolių ūžimas ar padangų triukšmas. Ne mažiau svarbu patikrinti visus bėgius ir sklandų jų persijungimą. Šie aspektai nėra įvertinami tik aikštelėje, todėl automobilį svarbu išbandyti keliuose”, – pažymi „Longo LT“ vadovas P. Valiukėnas.

Pasak jo, bandomasis važiavimas yra esminis automobilio pirkimo proceso etapas, kurio metu galima įvertinti ne tik automobilio patogumą, bet ir techninę būklę, jo stabilumą kelyje, variklio veiklimą, įsibegėjimą, automobilyje esančias technologijas ir saugumo funkcijas. Tinkamai atliekant bandomąjį važiavimą, galima išvengti nemalonių siurprizų ateityje ir būti užtikrintam, kad įsigytas automobilis atitiks visus lūkesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas