Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Audi“ nuo 2015 m. automobilius gamins ir Brazilijoje

„Audi AG“ nuosekliai įgyvendina gamybinių pajėgumų plėtros strategiją. Jau šių metų pabaigoje prasidės automobilių gamyba ką tik pastatytoje gamykloje Fošano mieste, Kinijoje. 2016 metais tikimasi pradėti gamybą šiuo metu statomoje gamykloje Pueblos mieste, Meksikoje.
„Audi“ surinkimo linija
„Audi“ surinkimo linija / „Audi“ nuotr.

Šiomis dienomis „Audi“ vadovybė paskelbė, kad Pietų Amerikos rinkoms skirti automobiliai nuo 2015 metų bus gaminami ir Brazilijoje, Paranos valstijos sostinėje, San Žoze dos Pinjaiso mieste. Į naują gamyklą „Audi“ investuoja 150 mln. eurų. Čia bus gaminami Brazilijai skirti kompaktiški „Audi A3“ sedanai ir miesto visureigiai „Audi Q3“.

Trečiadienį įvykusiame „Audi“ bendrovės vadovų ir Brazilijos vyriausybės kabineto susitikime suderinti naujos „Audi“ gamyklos statybos klausimai.

Susitikime dalyvavo „Audi AG“ generalinis direktorius Rupertas Štadleris ir už tiekimą atsakingas direktorių tarybos narys dr. Berndas Martensas. Jis čia dalyvavo neatsitiktinai, nes didžioji dalis gamybai reikalingų žaliavų ir komponentų bus įsigyjama vietos rinkoje bei užsakoma pas vietos gamintojus.

Todėl visa tiekimo infrastruktūra derinama pradiniame gamyklos statybos etape, kai būsimoji gamykla kol kas egzistuoja tik brėžinių pavidalu. Šiuo strateginiu „Audi“ sprendimu pasikliauti vietine infrastruktūra labiausiai suinteresuota Brazilijos ekonomika ir pramonės sektorius, kuris, plečiantis tokiam svarbiam strateginiam investuotojui, vis labiau sustiprina savo kaip šeštosios pagal dydį pasaulio ekonomikos pozicijas.

Nelieka nuošalyje ir Paranos valstija, kuriai tokio kalibro darbdavio atėjimas yra puiki proga sumažinti nedarbą ir pagerinti visus socialinius reitingus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas