Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 14

„Auto Bild“ testas: už kiek verta pirkti naudotą penkerių metų E klasės „Mercedes“ universalą?

Prisiminus kiek anksčiau „Auto Bild“ atliktą ilgalaikį E 220 d modelio testą, apima malonūs prisiminimai. Netgi gaila, kad ilgalaikė pažintis su vidutinės aukštesnės klasės „Mercedes“ universalu baigėsi daugiau kaip prieš dvejus metus. Ar jis tikrai buvo toks tobulas? Greitas ir ekonomiškas, erdvus ir išskirtinai komfortiškas. Be to, S213 tipo modeliai stebėtinai lengvai valdomi.
Nepaisant beveik penkių metrų ilgio, E klasės universalas lengvai valdomas. Net ir su standartine pakaba, turinčia priekyje spyruokles, komfortiškumo šis automobilis tikrai nestokoja
Nepaisant beveik penkių metrų ilgio, E klasės universalas lengvai valdomas. Net ir su standartine pakaba, turinčia priekyje spyruokles, komfortiškumo šis automobilis tikrai nestokoja / Auto Bild nuotr.

Šalia pastačius kokį GLC, pastarasis atrodo kaip gremėzdiškas monstras. Vis dėlto testo pabaigoje rezultatas nebuvo labai tobulas (žr. modelio silpnųjų vietų sąrašą teksto antroje dalyje). Tačiau ilgoms kelionėms vargu ar galima rasti geriau pritaikytą automobilį.

Pneumatinė „Airmatic“ pakaba veikia sklandžiau nei W212 tipo pirmtakų. Dvigubi stiklai ir klasikinis devynių laipsnių „automatas“ su gerai parinktais perdavimo skaičiais (200 km/val. greitis, kai variklio sūkiai vos 2200 aps./min.) saloną paverčia nuo aplinkos triukšmų gerai izoliuota kapsule. Išmanios valdymo sistemos, funkcijų ir reguliavimo galimybių gausa nė kiek neapkrauna vairuotojo. Po ilgalaikio E klasės universalo testo galima drąsiai kelti klausimą, ar „BMW iDrive“ sistema tikrai sumanesnė.

Užliūliuoti prisiminimų patraukiame į nedideliame Vokietijos miestelyje Bokelyje esančią naudotų automobilių pardavimo aikštelę. Joje stovi laikinaisiais numeriais pasipuošęs naudotas universalas – kaip tik tai, ko mums reikia!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas