Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilį su atsukta rida parduodantis vyras „nieko nežino“

Autoplius.lt portale parduodamas „Volkswagen Touran“ su dyzeliniu varikliu, pagamintas 2005 metais, už 3 700 eurų – vidutinę tokio automobilio kainą. Kas čia keisto? Įtartinas automobilio kilometražas – vos daugiau nei 200 tūkst. km.
„Volkswagen Touran“ skelbimas
„Volkswagen Touran“ skelbimas

Kiekvieną dieną mažėja lietuvių, tikinčių pasakomis apie sekmadienio kelionėms į bažnyčią naudotus automobilius. Automobilių pardavėjų tikinimai apie pensininkus ir kunigus ypač netinka dyzeliniams automobiliams, kurie perkami vieninteliu tikslu – važiuoti daug.

Gali pasirodyti keista, kad dyzelinis automobilis įveikdavo po 20 tūkst. km kasmet – tai yra benzinu varomos mašinos rida.

Į 15min.lt kreipėsi skaitytojas, žinantis parduodamo „VW Touran“ istoriją (automobilis Lietuvoje eksploatuojamas beveik dešimtmetį) ir jo VIN kodą. Jį įvedus į „Transeksta“ duomenų bazę, buvo gautas įdomus rezultatas: automobilis 2013-ųjų rugpjūčio mėnesį, techninės apžiūros metu, jau buvo nuvažiavęs 319 tūkst. km. 2015-ųjų lapkritį rida stebuklingai sumažėjo iki 209 tūkst. km.

„Transeksta“ išrašas
„Transeksta“ išrašas

Automobilio kėbulo (VIN) kodas skelbime nėra nurodytas, tačiau pardavėjas jo neslepia – paskambinus, jis jį parašė. 

Paklausus, kodėl automobilis yra su atsuktu kilometražu, jis dievagojosi nieko nežinąs – neva prieš porą metų pirko tokį ir nuvažiavo vos 20 tūkst. km. Ką su automobiliu darė buvęs savininkas, jis nežino.

Įdomu, kad automobilis porą mėnesių buvo be techninės apžiūros – 2013-aisiais gauta pažyma galiojo iki 2015-ųjų rugsėjo 14-os, o naujas apžiūros talonas buvo gautas tik 2015-ųjų lapkričio 3-ią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito