Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Automobilio aksesuarai, kuriuos verta turėti: rekomendacijos iš ekspertų

Automobilių aksesuarai – tai ne tik privalomi elementai, bet ir priedai, kurie gali padėti užtikrinti patogumą bei saugumą kelyje.
Kelionė automobiliu
Kelionė automobiliu / 123RF.com nuotr.

„Inter Cars Lietuva“ Produktų grupės specialistas Aurimas Andzelevičius sako, kad paprastai vairuotojai patys susikomplektuoja individualų universalių automobilio priedų rinkinį. Be privalomų aksesuarų, kuriuos turėti reikalauja taisyklės, tokių kaip gesintuvas, pravers papildomi priedai, kurių kartais gali prireikti, pavyzdžiui, paleidimo kabeliai arba universali juosta.

„Mėgstantieji keliauti mielai pasirinks nedidelius šaldytuvus. O tokie priedai kaip navigacijos sistema arba įkroviklis puikiai pravers tarnybinėse kelionėse, taip pat važinėjant svetimame mieste,“ – teigia A. Andzelevičius.

Pradedantiesiems vairuotojams ar naujų automobilių savininkams svarbu pasirūpinti privaloma įranga. Automobilyje turi būti gesintuvas, kurio galiojimo terminą būtina reguliariai tikrinti, avarinio sustojimo ženklas (trikampis), kuris užtikrina saugumą kelyje, bei pirmosios pagalbos vaistinėlė, sukomplektuota pagal galiojančius reikalavimus.

Naudingi automobilių aksesuarai

Nors daugelis aksesuarų nėra privalomi, jie gali žymiai pagerinti vairavimo patirtį. A. Andzelevičius rekomenduoja atkreipti dėmesį į šiuos priedus: navigacijos sistema, alkotesteris, telfono laikiklis, laisvų rankų įranga, telefono įkroviklis.

„Komfortiškai sumontuota navigacijos sistema leidžia lengvai kontroliuoti automobilio judėjimą pagal žemėlapį. Tai ypač naudinga ilgesniuose maršrutuose arba keliaujant nepažįstamose vietovėse, o alkotesteris – tai naudingas prietaisas, leidžiantis įsitikinti, ar iš vakaro vartoti svaigieji gėrimai nebekelia problemų. Net ir efektyvūs modeliai yra prieinami kainos atžvilgiu,“ – pabrėžia A. Andzelevičius.

Reikėtų pagalvoti ir apie telelefono laikiklį. Jis leidžia patogiai ir saugiai naudotis telefonu vairuojant. Tai ypač svarbu, jei naudojatės GPS navigacija telefone.

„Jei vairuodami dažnai kalbate telefonu, įsigykite laisvų rankų įrangą. Kalbėti telefonu laikant jį rankoje yra ne tik neatsakinga, bet ir draudžiama, o laisvų rankų įranga užtikrina saugumą ir patogumą,“ – sako A. Andzelevičius.

Ilgesnėse kelionėse arba važinėjant mieste labai praverčia įkrovikliai. Nedidelis įkroviklis, įjungiamas į cigarečių uždegimo lizdą, išspręs problemą dėl išsikrovusio telefono.

Įranga smulkiems gedimams

Vairuotojams, ypač tiems, kurie turi senesnius automobilius arba dažnai keliauja į mažiau apgyvendintas vietoves, su savimi rekomenduojame turėti šiuos daiktus: daugiafunkcinis įrankis, lipnioji juosta, paleidimo kabeliai ir atsarginiai saugikliai.

Daugiafunkcis įrankis – tai universalus įrankis, kuris gali praversti įvairiose situacijose, o sidabrinė lipnioji juosta gali būti naudinga kritinėse situacijose. Ji padės sandarinti ar prilaikyti nulūžusias detales.
„Senesnių automobilių savininkai turėtų visuomet turėti paleidimo kabelius. Jie padės paleisti variklį, ypač žiemą. Turėkite ir keletą atsarginių saugiklių – tai leis greitai ir nebrangiai pašalinti gedimus. Sudegęs saugiklis gali labai apsunkinti važiavimą, o tai dažnai nutinka ilgose trasose. Jei visuomet turite su savimi keletą atsarginių populiariausių saugiklių, vos per kelias minutes ir su mažiausiomis išlaidomis galite pakeisti sudegusį elementą ir tęsti kelionę,“ – priduria specialistas.

Aukščiau pateikti aksesuarai ne tik užtikrins saugias ir patogias keliones, bet ir padės išvengti netikėtų problemų kelyje. „Automobilių aksesuarai gali labai pagerinti jūsų vairavimo patirtį,“ – apibendrina A. Andzelevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas