Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avaringiausia Ukmergės gatvė – Vilniaus, pavojingiausios dienos – penktadieniai ir šeštadieniai

Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai apibendrino praėjusių 9 mėnesių rezultatus, atspindinčius šio krašto avaringumo ir eismo saugumo tendencijas. Policijos atstovai geranoriškai įspėja: orai prastėja, tad saugiam eismui reikia skirti vis daugiau dėmesio.
Avarijos vietoje
Asociatyvinė iliustracija:policija ir avariją patyręs automobilis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešųjų ryšių poskyris antradienį paviešino Ukmergės rajono policijos informaciją, kurios esmė – kad pasikeitusios eismo sąlygos verčia sunerimti. Dienos trumpėja, anksčiau ima temti, todėl ir vairavimo sąlygos būna sudėtingesnės.

Pareigūnams norėtųsi atkreipti transporto priemonių vairuotojų dėmesį, kad vairuojant rudenį reikia būti ypatingai atidiems.

Policijos pareigūnai ragina ūkininkus, vadeliotojus patikrinti ar jų turima žemės ūkio paskirties technika, velkamos transporto priemonės yra atitinkamai paženklintos, techniškai tvarkingos.

Tamsiu paros metu ypatingas dėmesys turi būti skiriamas galinių žibintų eksploatavimui. Važiuoti traktoriumi su neveikiančiu kairės pusės žibintu yra draudžiama.

Pėstieji taip pat turėtų rūpintis savo saugumu – tamsiu paros metu segėti šviesą atspindinčius atšvaitus yra būtina.

Deja, viena iš rugsėjį įvykusių avarijų, parodo, kad žmonės dar nėra įsisąmonėję, kad atšvaitas gali ne tik padėti išvengti traumų, bet net ir išsaugoti gyvybę.

Rugsėjo 19 d., apie 20 val. 28 min.  kelyje Ukmergė–Petronys–Pagiriai, Jurginų k. ribose lengvasis automobilis partrenkė ta pačia kryptimi, važiuojamąja kelio dalimi, ėjusią pėsčiąją. Pėsčioji dėl patirtų sužalojimų buvo paguldyta į ligoninę.

Dar viena avarija įvyko rugsėjo 30 d., apie 20 val. 50 min., kelio Ukmergė–Molėtai 22-ame kilometre. Lengvasis automobilis įsirėžė į  traktorių, kurio vairuotojas buvo neblaivus. Šio eismo įvykio metu buvo sužaloti abu vairuotojai bei du automobilio keleiviai. Abu įvykiai įvyko būtent tamsiu paros metu.

Vis dėlto galima pasidžiaugti, kad įskaitinių eismo įvykių Ukmergės rajone perpus sumažėjo: per devynis 2011 metų mėnesius užregistruota 15 avarijų, per tą patį laikotarpį 2010-aisiais – 30. Dėl vairuotojų kaltės šiais metais įvyko 12 avarijų (2010 m. – 21). 3 vairuotojai eismo įvykius sukėlė būdami neblaivūs.

Dėl pėsčiųjų kaltės šiemet užregistruoti du eismo įvykiai, vienas pėsčiasis buvo neblaivus. Per tą patį laikotarpį 2010 m. pėstieji tapo 7 eismo įvykių kaltininkais. Šiais metais daugiau įskaitinių eismo įvykių užregistruota Ukmergės mieste – 9 (2010 m. per 9 mėn. – 4), rajono keliuose įvyko 6 avarijos (2010 m. per 9 mėn. – 26).

Pagrindinės įskaitinių eismo įvykių priežastys – saugaus greičio nepasirinkimas ir pareigų pėstiesiems nevykdymas.

Techninių eismo įvykių per 9 šių metų mėnesius užregistruota 120, tai yra 19 mažiau nei per tą patį laikotarpį 2010 m. 16 eismo įvykių sukėlė neblaivūs vairuotojai (2010 m. per 9 mėn. – 25). Šiemet iš eismo įvykio vietos pasišalino 25 vairuotojai (2010 m. per 9 mėn. – 26), iš jų 14 (2010 m. per 9 mėn. – 16) buvo surasti. Dažniausiai techninės avarijos įvyko dėl saugaus greičio nepasirinkimo ir reikalavimo duoti kelią važiuojant per sankryžas nevykdymo.
 
Avaringiausios savaitės dienos šiais metais yra penktadieniai (įvyko 4 įskaitiniai eismo įvykiai ir 21 techninis eismo įvykis) ir šeštadieniai (įvyko 3 įskaitiniai eismo įvykiai ir 32 techniniai). 

Avaringiausias paros laikas yra nuo 14 iki 17 valandos. Daugiausia eismo įvykių per devynis mėnesius buvo užregistruota automagistralėje Vilnius–Panevėžys (27 techniniai eismo įvykiai). Avaringiausia gatvė Ukmergės mieste yra Vilniaus gatvė (13 eismo įvykių, iš jų 6 įskaitiniai).

Per devynis šių metų mėnesius patrulių būrio pareigūnai sulaikė 168 neblaivius vairuotojus, nustatė 684 leistino greičio viršijimo ir 178 nesinaudojimo saugos diržais atvejus. Taip pat buvo ypatingas dėmesys skiriamas pėsčiųjų bei dviratininkų daromiems pažeidimams. Už kelių eismo taisyklių pažeidimus buvo surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai 125 pėstiesiems ir 106 dviratininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai