Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baikerių sezono uždarymo šventės dalyvių nuotaiką temdo mintys apie žuvusius kolegas

Pirmąjį spalio šeštadienį motociklų entuziastai visoje šalyse suvažiuoja į regionų centruose organizuojamus sezono uždarymo renginius. Sostinės baikeriai tradiciškai nuo vidurdienio renkasi Vingio parke, kur skambant trankiai rodo muzikai rengiamos įvairios rungtys ir žaidimai. Maždaug 15 val. visa kolona pajuda Geležinio Vilko g. ir apsukę ratą per Laisvės pr., Žirmūnus ir Antakalnį paupiu vėl grįžta į parką.
Motociklininkų sezono uždarymas
Motociklininkų sezono uždarymas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Kaip pasakojo ilgametis masinių motociklininkų renginių organizatorius, „Crazy In The Dark“ klubo prezidentas Valdemaras Zinkevičius, sezono uždarymas visuomet yra liūdna šventė. Anot jo, šiais metais ji nebus išskirtinė – dalyviai rinksis Vingio parke, kur turės galimybę pabendrauti fone skambant trankiai muzikai, o vėliau su kolona pajudės į miestą.

Šis sezonas sostinės baikeriams ypatingai liūdnas dėl didesnio nei įprastai nelaimingų įvykių skaičiaus. Liepos mėnesį Lietuvos kelių policijos statistikoje buvo įrašyti septyni žuvę motociklų vairuotojai ir daugiau kaip 60 sužeistų.

V.Zinkevičius pažymėjo, kad vienareikšmiškai įvardinti tokių tendencijų priežastis neįmanoma, tačiau atkreipė dėmesį, kad beveik visos įvyko dėl automobilių vairuotojų kaltės. Visi žuvę motociklininkai tradiciškai bus pagerbti sezono uždarymo metu. Taip pat jau rengiamas paminklo, skirto žuvusiems motociklininkams projektas.

„Galbūt įvesime tradiciją nuvažiuoti prie to paminklo prieš kiekvieno sezono uždarymą. Aišku, ne su kolona, o kiekvienas klubas atskirai, ar kažkaip organizuotai. Dar galvosime apie tai“, – apie savo planus pasakojo baikeris.

Motociklininkų skaičius, anot pašnekovo, pastaraisiais metais neaugo. „Daug vyrų dirba užsienyje, todėl sunku pasakyti, koks tas skaičius yra šiuo metu“, – kalbėjo uždarymo šventės organizatorius.

Sezono uždarymas visai nereiškia, kad motociklininkų gatvėse daugiau nematysime. Anot V.Zinkevičiaus, viskas priklausys nuo oro. Jei kurį laiką dar laikysis teigiama temperatūra važinėjančius nedidelėmis grupėmis baikerius dar tikrai sutiksime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas