Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW elektromobilių šeimą greitai papildys naujas narys

Trečias automobilis „BMW i“ šeimoje pasirodys jau greitu metu. Iki šiol tai buvo tik gandai, tačiau visai neseniai BMW atstovai patvirtino šį gandą. Labiausiai tikėtina, kad naujasis i šeimos narys bus pavadintas „i5“.
BMW i5 vizualizacija
BMW i5 vizualizacija / Remko Meulendijk nuotr.
Temos: 3 BMW i8 BMW i3 BMW

„i5“ greičiausiai bus toks pats, kaip ir „i3“ automobilis – varomas elektra, tačiau galintis turėti benzino baką, kuris bus naudojamas elektros gamybai.

Šiuo metu parduodami i šeimos automobiliai pasiturinčių šeimų garažuose užima antraeilio, o kartais ir trečiaeilio automobilio rolę – skirtą trumpoms kelionėms neušvykstant už miesto ribų. Tačiau dabar skelbiama, kad naujasis „i“ šeimos narys sieks pavergti šeimų, kurie ieško pagrindinio automobilio, širdis.

„Mes siekiame sukurti tokį automobilį, kurį žmonės naudos kiekvieną dieną, ir tai bus pagrindinė jų transporto priemonė. Žinoma, kad pavergti tokių klientų širdis, reikia ypač padidinti automobilio nuvažiuojamo atstumo parametrus“, – teigia BMW atstovas.

Kolkas BMW nepateikia jokių žinių, kaip atrodys planuojamas modelis – nėra aišku, ar tai bus sedanas, krosoveris ar netgi mikroautobusas.

Labiausiai tikėtina, kad automobilis bus i3 ir i8 mišinys ir turės šiems automobiliams būdingus kėbulo elementus – anglies pluoštu sustiprinto plastiko detales, ypač lengvo aliuminio važiuoklę.

Tikslios datos, kad rinkoje galėtų pasirodyti šis automobilis taip pat nėra, tačiau manoma, kad tai turėtų nutikti iki šio dešimtmečio pabaigos.

Kaip galėtų atrodyti BMW i5, jeigu jis būtų kuriamas kaip krosoveris, galite pažiūrėti olandų dizainerio Remco Meulendijko maketuose:

Remko Meulendijk nuotr./BMW i5 vizualizacija
Remko Meulendijk nuotr./BMW i5 vizualizacija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas