Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW planuose – itin prabangus sedanas, didesnis už 7-ą seriją

„Mercedes-Benz“ džiaugiasi prabangaus „Maybach“ paženklinto sedano dividentais, o BMW į tai žiūri pavydžiai ir nori patys atsiriekti gabalą prabangių sedanų rinkos pyrago. Nesupraskite neteisingai – BMW 7 yra prabangus sedanas, tačiau bavarai svarsto apie bene dvigubai brangesnio flagmano gamybą.
Prabangaus BMW sedano koncepcija
Prabangaus BMW sedano koncepcija / BMW maketas
Temos: 1 BMW

BMW plėtros vadovas Klausas Froehlichas interviu žurnalui „Autoweek“ užsiminė, kad jo įmonė planuoja užpildyti nišą tarp „Rolls-Royce Ghost“ ir 7 serijos BMW sedanų. Šią naujai besiformuojančią nišą sukūrė „Mercedes-Benz S Maybach“ ir kol kas sėkmingai raško jos vaisius.

K.Froehlichas užsiminė, kad prabangus sedanas būtų vadinamas BMW, tačiau koks skaičius žibėtų prie jo – nežinia. Kadangi tai nebūtų tiesiog prailginta 7 serijos sedano versija, o skaičius 8 rezervuotas kupė modeliui, BMW atstovas neatmetė galimybės naują automobilį gamoje pavadinti devintąja serija.

„Prabangūs automobiliai išlieka pelningu segmentu, tad mes planuojame savo plėtrą šioje rinkoje su nauju modeliu“, – sakė BMW vadovas Haraldas Kruegeris.

Šiuo metu „Mercedes-Benz“ vis labiau įsitvirtina itin prabangių automobilių rinkoje: be „Maybach“ versijos, S klasė gali pasigirti ir „Pullman“ komplektacija, o artimiausiu metu turėtų atsirasti prabangi GLS visureigio versija.

BMW žengia kitu keliu: vietoje esamų modelių tobulinimo jie kurs absoliučiai naują automobilį. Kuris kelias teisingesnis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas