Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalis Lietuvoje parduodamų atšvaitų – beverčiai

Nors Lietuvoje populiarėja atšvaitų nešiojimas, tačiau kartais jų nauda yra abejotina – tarp Lietuvoje parduodamų atšvaitų pasitaiko ir visiškai neatspindinčių šviesos. Su tokiu atšvaitu eidamas šalia kelio žmogus yra beveik nematomas, o vairuotojas jį pastebi tik tada, kai susidūrimas jau yra neišvengiamas.
Pėstiesiems dalijami atšvaitai
Pėstiesiems dalijami atšvaitai / Kauno policijos nuotr.
Temos: 1 Atšvaitas

Žurnalisto Renaldo Gabarto su kitais kolegomis prieš keletą metų vienoje laboratorijoje atliktas tyrimas atskleidė, kad dalis parduotuvėse parduodamų atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių, dviračio atšvaitų, avarinio sustojimo ženklų atspindi keturgubai ar net dešimteriopai mažiau šviesos nei reikalauja minimalūs europiniai reikalavimai.

Pasak R.Gabarto, įmonės viešųjų pirkimų konkursams pirma pateikia kokybiškas prekes, o vėliau atveža iš pigesnių medžiagų pagamintas prekes – tai leidžia tikėtis pelno.

Oficialius atšvaitų kokybės tyrimus atliekančios įmonės atstovė prideda, kad atšvaitų patikrinimams atsakingos institucijos pinigų beveik neskiria – pernai įmonė sulaukė vienintelio atšvaitų atspindimumo bandymo, kuris pagrindė nuogąstavimus dėl atšvaito kokybės.

Tiesa, su tuo nesutinka Lietuvos automobilių kelių direkcija, o atšvaitų kokybės kontrolę prižiūrinti vartotojų teisių apsaugos tarnyba tikina griežtinsianti atšvaitų kokybės priežiūros tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas