Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darželinukų tėvai dėl vietų automobiliams konkuruoja su Kauno policija

Atvežę vaikus į darželį, veikiantį Kauno Kęstučio gatvėje, tėvai priversti automobilius palikti draudžiamose vietose. Pasak kauniečio Audriaus, taip nutinka dėl to, kad šalia įrengtos keturios mokamos stovėjimo vietos yra nuolatos okupuojamos policijos tarnybinių automobilių. „Šalia veikia komisariatas, ten turi rezervuotas vietas, bet nesistato“, – stebėjosi Audrius.
Automobiliai prie policijos komisariato
Automobiliai prie policijos komisariato / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak jo, Kauno Kęstučio gatvėje, prie 44-ojo namo yra 4 mokamos automobilių stovėjimo vietos, kurias nuolat užima policijos tarnybinės mašinos.

„Užima viešas vietas, nors prie policijos pastato yra laisvų vietų. Dar didesnė problema yra tai, kad kieme yra vaikų darželis ir tėvai, atvežę į jį savo atžalas, neturi galimybės pasistatyti automobilių. Statyti tarnybines mašinas mokamose viešose vietose policija pradėjo gal prieš penkis mėnesius. Dabar su problema susiduriame kone kasdien. Bent vienas policijos automobilis visuomet čia stovi.

Nuotraukoje vienetu pažymėjau įvažą į vaikų darželio privačią teritoriją, kur statyti automobilių tėveliai negali. Antru numeriu pažymėta ta mokamo parkavimo aikštelė – vienintelė, kurioje galime palikti automobilius. Pikčiausia, kad jie užima viešas vietas, nors tuo metu policijai rezervuotose vietose prie komisariato – tuščia. Vaikus atvežę tėvai priversti savo mašinas palikti neleistinoje vietoje – kur stovi draudžiantis sustoti ženklas“, – piktinosi kaunietis.

Skaitytojo nuotr./Automobiliai prie policijos komisariato
Skaitytojo nuotr./Automobiliai prie policijos komisariato

Vyras tikina kreipęsis dėl šios problemos ir į Lietuvos policiją, tačiau jokios reakcijos nesulaukė. Nesulaukė net ir automatinio atsakymo, kad užklausa gauta.

Kauno apskrities policijos Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė paaiškino, kad transporto priemonėms prie policijos komisariatų yra paliekamos rezervuotos vietos, siekiant užtikrinti patogų gyventojų patekimą į komisariatą, ypač asmenims, turintiems negalią.

„Taip pat privalu užtikrinti tinkamą privažiavimą policijos pareigūnams, vykdantiems sulaikytų asmenų pristatymą į policijos komisariatą procesinių veiksmų atlikimui“, – paaiškino J.Kazragytė.

Anot jos, tarnybiniai policijos automobiliai statomi tiek prie policijos komisariato įrengtose stovėjimo vietose, tiek Miško gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Taip pat darbo metu, atliekant savo tarnybines funkcijas, tarnybinius automobilius pareigūnai laikinai palieka stovėti ir apmokestintose automobilių stovėjimo aikštelėse, kuriomis gali naudotis visi transporto priemonių valdytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai