Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Dešimt smagių automobilių, kurių sulauksime šiais metais

Praėjusiais 2012-aisiais metais į gatves išriedėjo keletas puikių automobilių. Verta paminėti, kad vienas iš pačių entuziastiškiausių – „Toyota GT86“ bei „Subaru BRZ“ duetas, sukurtas pagal seną receptą.
2013-aisiais debiutuosiantys automobiliai
2013-aisiais debiutuosiantys automobiliai / Gamintojo nuotr., GAZAS.LT montažas

Mat, inžinierių mintyse sukosi ne tik skaičiai, nusakantys dinamines savybes, o ir automobilio charakteris – žurnaluose apie mašinas tiesiog mirgėte marga pagyros GT86/BRZ duetui.

Ne paslaptis, kad toks automobilis į sunuobodėjusią pramonę įpūtė daugiau entuziazmo – vis daugiau gamintojų svarsto apie panašios alternatyvos kūrimą. O ne už kalnų jau ir kai kurių sportiškų, į vairavimo malonumą orientuotų automobilių debiutas.

Negana to, kai kurie gamintojai šiais metais pristatys ir ilgai lauktus superautomobilius su dar nematytomis dinaminėmis savybėmis.

Pateikiame sąrašą automobilių, kurie 2013-aisiais džiugins vairuotojus:

„Renault Clio RS200“

Gamintojo nuotr./Renault Clio RS200
Gamintojo nuotr./„Renault Clio RS200“

Kompaktiškas penkerių durų hečbekas su 1,6 litro variklio bei priverstinio oro pripūtimo sistema (turbokompresoriumi) debiutuos jau šį pavasarį. Gamintojas teigia, kad puikios „Clio“ valdymo savybės bei didelė galia leis pasiekti puikių rezultatų mėgėjiškose automobilių lenktynėse. Tikėtina, kad su šiuo RS200 karštųjų hečbekų specialistai iš „Renault“ tikrai neprašaus.

„Peugeot 208 GTi“

Gamintojo nuotr./Peugeot 208 GTi
Gamintojo nuotr./„Peugeot 208 GTi“

Siekdami neatsilikti nuo bendrataučių „Renault“, kuriančių karštąjį „Clio“ modelį, prancūzai pristatys ir savąją karštojo hečbeko interpretaciją. Kaip ir „Clio“, „208 GTi“ turės 1,6 litro variklius su turbokompresoriais, tačiau jie bus montuojami ne penkerių, o trejų durų kėbuluose. „Peugeot“ šį modelį ketina pristatyti jau šią vasarą.

„Opel Cascada“

Gamintojo nuotr./Opel Cascada
Gamintojo nuotr./„Opel Cascada“

Šie kabrioletai iš „Opel“ gamyklos pradės riedėti jau kovo mėnesį. Kompanija sėkmingai plečia savo gamą – tiek mažyliai „Adam“, tiek krosoveriai „Mokka“ jau surado savo pirkėjus, todėl, tikėtina, kad dėmesio netruks ir šiam „Cascada“ su nuleidžiamu stogu. Gamintojas su šiuo automobiliu tikisi konkuruoti su „Audi“ markės kabrioletais.

„Jaguar F-type“

Gamintojo nuotr./Jaguar F-type
Gamintojo nuotr./„Jaguar F-type“

„F-type“ yra vienas iš gražiausių pastarojo dešimtmečio sportinių kabrioletų. „Jaguar“ pranešė, kad šie modeliai gaus 3,0 litrų V8 arba 5,0 litrų V8 motorus. Abiems agregatams geresnes dinamines savybes suteiks mechaniniai kompresoriai. Kompaktiški dviviečiai kabrioletai su galiniais varančiaisiais ratais bei nepriekaištingu dizainu – tai, ko šiai kompanijai ir reikėjo.

„Alfa Romeo 4C“

Gamintojo nuotr./Alfa Romeo 4C
Gamintojo nuotr./„Alfa Romeo 4C“

Šios markės automobiliai visada išsiskyrė iš minios – tiek spinduliuojama savita „aura“, tiek puikiu dizainu. Mažiau nei 1 toną sveriančio automobilio kėbulo viduryje bus montuojami 1,8 litro benzininiai varikliai su turbokompresoriumi. Italai teigia, kad savo klasėje šis 4C turės bene geriausią santykinę galią (galios bei svorio santykį).

„BMW M6 Gran Coupe“

Gamintojo nuotr./BMW M6 Gran Coupe
Gamintojo nuotr./„BMW M6 Gran Coupe“

„M6 Gran Coupe“ – BMW atsakas į „Porsche Panamera Turbo“ bei „Mercedes-Benz CLS63 AMG“. Ketverių durų kupė, kaip sako vokiečiai, turės 4,4 litro V8 variklį su dviem turbokompresoriais. Analogiškas variklis naudojamas ir naujuosiuose BMW M5 modeliuose. Įdomu, kokią įtaką šie modeliai padarys M5 pardavimams.

„Mercedes-Benz CLA“

Gamintojo nuotr./Mercedes-Benz CLA AMG
Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz CLA AMG“

CLA – lyg sumažinta CLS versija. Ketverių durų kupė tipo automobiliai rinkoje tampa vis populiaresni. Visgi, baziniai CLA modeliai turės priekinių varančiųjų ratų važiuoklę, nes šiuos modelius „Mercedes-Benz“ surinkinės ant naujosios A klasės platformos. Tačiau nenusivilkite, žiemos malonumais leis pasidžiaugti už papildomą kainą montuojama „4MATIC“ visų varančiųjų ratų važiuoklė.

„McLaren P1“

Gamintojo nuotr./McLaren P1
Gamintojo nuotr./„McLaren P1“

Tai – vienas iš trijų labiausiai laukiamų šių metų superautomobilių. Gabūs „McLaren“ kompanijos mokslininkai bei inžinieriai suprojektavo neįtikėtinomis aerodinaminėmis savybėmis pasižymintį kėbulą. Pažangios technologijos, efektyvūs varikliai bei puikios P1 standumo savybės leidžia manyti, kad tai bus vienas iš greičiausių superautomobilių pasaulyje.

„Porsche 918 Spyder“

Gamintojo nuotr./Porsche 918 Spyder
Gamintojo nuotr./„Porsche 918 Spyder“

„Porsche“ kompanija jau kelis metus dirba su 918 prototipais. 4,6 litro V8 varikliai (580 AG) bus poruojami su dviem elektriniais agregatais, o bendra superautomobilio galia sieks net 823 AG bei 780 Nm. Negana to, vidutinės „Spyder“ degalų sąnaudos sieks tik 3 l/100 km, o iki 100 km/h 918 įsibėgės per 2,8 sekundės. Tai – vienas iš labiausiai laukiamų šiais metais pasirodysiančių superautomobilių.

„Ferrari F70“

Gamintojo nuotr./Ferrari F70
Gamintojo nuotr./„Ferrari F70“

Galingiausias visų laikų „Ferrari“ turėtų pasirodyti jau šiais metais. Atmosferinis 7,3 litro V12 variklis generuos apie 800 AG, o negana to italai šiuose superautomobiliuose montuos ir KERS (kinetinės energijos regeneracijos) sistemą, kuri reikiamu metu suteiks papildomus 120 AG. „Enzo“ įpėdinis bus vos 1100 kg svorio.

Pridursime, kad tai – pati naujausia šio superautomobilio nuotrauka, kurioje pirmą kartą išryškinamos kai kurios detalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius